Perspektiv på Stockholm (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2003-04-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Lundgren, Jan
Illustrationer
ill.
Dimensioner
353 x 290 x 35 mm
Vikt
2450 g
SAB
Ncaa(yb)
ISBN
9789189204584
Perspektiv på Stockholm (inbunden)

Perspektiv på Stockholm

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2003-04-01

Slutsåld

Perspektiv på Stockholm är en storslagen skildring av vår huvudstad då och nu. I jämförande bilder dokumenterar Jeppe Wikström förändring och utveckling på gott och ont.

Nu kommer detta praktverk i en kartonnageutgåva, tryckt med samma höga kvalitet som originalutgåvan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Perspektiv på Stockholm. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vackra fula Stockholm
    Rose-Marie Malmgren, 13 mars 2017

    En helt fantastisk bok med underbart nostalgiskt vackra bilder. Om du gillar Stockholm kan du bara inte låta bli att älska denna bok.

Visa alla 1 recensioner

Recensioner i media

1924 kunde man titta ut från södra Kungstornet och få en panoramautsikt över Klarakvarteren och en stor del av Stockholm. Idag har utsikten drastiskt förändrats. Klarakvarterens myllrande takåsar är som bortblåsta och istället reser sig Hötorgscitys höghus "de fem trumpetstötarna" framför en och blockerar utsikten.
Fotografen Jeppe Wikström har ur arkiven letat fram ett 100-tal fotografier från Stockholm under perioden 1865-1959. Han har sedan bemödat sig med att leta reda på exakt samma fotovinkel och tagit en ny bild. Genom att arkivbilden efterliknats, inte bara när det gäller fotovinkel och ljussättning, utan även tekniskt, kan det vid en första anblick vara svårt att skilja de bägge bilderna åt. Vilken är nytagen och vilken är arkivbild? En närmare granskning av mode, bilmodeller, reklamskyltar avslöjar dock sanningen.
Det fascinerande med Perspektiv på Stockholm är dock att man kan sitta och jämföra exakt samma vy, i vissa fall tagna med 100 års mellanrum, och se, dels de stora förändringarna som har skett i stadsplaneringen och arkitekturen, och dels hur små detaljer har bevarats i stadsrummet. I mötet mellan de två fotografierna uppstår en spännande dialog, som berättar mycket om vår historia och vår samtid, för den som har tid att stanna upp och reflektera.

Bloggat om Perspektiv på Stockholm