Människa, människa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2006-08-01
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Hansen, Paul (foto)
Illustrationer
foto
Dimensioner
300 x 210 x 30 mm
Vikt
1320 g
SAB
Pni
ISBN
9789189204966
Människa, människa (inbunden)

Människa, människa

Inbunden,  Svenska, 2006-08-01
339
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Inte för ett ögonblick tror man att Hansen koketterar om sin vänskap med dem han fotograferar. Så trovärdig är tonen han förmedlar i både bild och text.«Marie Lundquist, Svenska Dagbladet

Paul Hansen är vår tids kanske främste pressfotograf. Ingen annan har i modern tid fått så många priser och så mycket uppmärksamhet för sina inträngande reportage. Här har han samlat tio av sina starkaste reportage i en fotobok som handlar om människor, om oss själva. Det är tio bildreportage som fortsätter att leva, bortom deadlines och dagsländor.

Han arbetar i dagspresstempo men har en uthållighet som nästan ingen annan. Många reportage har han arbetat med under åratal, och han lyckas både genom sin personlighet och sitt stora engagemang komma nära de människor han skildrar.

I boken möter vi bland annat Milorad som skadades svårt i branden på Backaplan och vi får följa hans långa väg tillbaka till livet. Här finns reportage från Afghanistan och Irak -men också en rörande bildberättelse om när mormor flyttar hemifrån till ålderdomshemmet. Just detta reportage blev ett av årets mest uppmärksammade.

Förordet till boken är skrivet av Peter Englund, som gjort flera längre reportageresor med Paul Hansen.

»Paul Hansen behöver inga katastrofområden för att se de mänskliga ögonblicken, därför är hans bilder så bra.«Tomas Larsson, Östersunds-Posten»Paul Hansens bilder skakar.«Henrik Radhe, Gotlands Allehanda»Paul Hansen är verkligen en skicklig fotograf.«Anders Alm, Norrbottens-Kuriren»I många av dessa bilder blickar människor rakt in i hans objektiv.«Gunnar Bergdahl, Helsingborgs Dagblad»Inte för ett ögonblick tror man att Hansen koketterar om sin vänskap med dem han fotograferar. Så trovärdig är tonen han förmedlar i både bild och text.«Marie Lundquist, Svenska Dagbladet»I Paul Hansens bilder tar hopplösheten aldrig överhand trots att han är en "eländes-skildrare". Hans knep är att fokusera på enskilda människor, det vardagliga i det overkliga, det odramatiska mitt i dramatiken.«Per Lindström, Sydsvenskan»Det går inte att sluta titta.«Marianne Steinsaphir, Ordfront Magasin»Starka bilder och texter sprungna ur ett engagemang utöver det vanliga.«Göran Widerberg, Dagens Arbete»Han hittar och fångar människoöden på ett sätt som ytterst få behärskar.«Peter Wiklund, Kamera & Bild»Bilder som lever.«Göteborgs-Posten»Bildjournalistik av bästa sort.«Monica Leckne, Östgöta Correspondenten»Paul Hansens nya bok är full av brännande bilder, tagna av en fotograf med stort hjärta.«Majgull Axelsson, Dagens Nyheter »...Paul Hansen ser människan i ögonblicket...«Sara Ullberg, Jönköpings-Posten »...Det är tio reportage i klassisk dokumentär bildtradition som håller kvar ögonblicken då tiden rusar förbi. Alla berättar var och en på sitt sätt om människans kamp och envisa livskraft...«Eva Dandanelle, Sundsvalls Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Människa, människa
  2. +
  3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Paul Hansen

Övrig information

Paul Hansen är vår tids kanske främste pressfotograf. Ingen annan har i modern tid fått så många priser och så mycket uppmärksamhet för sina inträngande reportage. Nu har han samlat tio av sina starkaste reportage i en fotobok som handlar om människor, om oss själva. Det är tio bildreportage som fortsätter att leva, bortom deadlines och dagsländor. Han arbetar i dagspresstempo men har en uthållighet som nästan ingen annan. Många reportage har han arbetat med under åratal, och han lyckas både genom sin personlighet och sitt stora engagemang komma nära de människor han skildrar. I boken möter vi bland annat Milorad som skadades svårt i branden på Backaplan och vi får följa hans långa väg tillbaka till livet. Här finns reportage från Afghanistan och Irak -men också en rörande bildberättelse om när mormor flyttar hemifrån till ålderdomshemmet. Just detta reportage blev ett av årets mest uppmärksammade. Förordet till boken är skrivet av Peter Englund, som gjort flera längre reportageresor med Paul Hansen. Samtidigt som boken publiceras öppnas en stor fotoutställning på Galleri Kontrast i Stockholm.