Buddhistisk meditation : en praktisk vägledning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
3
Förlag
Bodhi-förlaget
Översättare
Anders Sjöberg
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Change Your Mind - Practical Guide to Buddhist Meditation
Illustrationer
ill.
Dimensioner
208 x 138 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Cmec.04
ISBN
9789189208100

Buddhistisk meditation : en praktisk vägledning

(14 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2002-11-01
168
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Här är baksidestexten, som ger en fingervisning om vad den innehåller.

Buddhismen bygger på sanningen att vi kan, med lite ansträngning, förändra den vi är. Men hur? Bland de metoder som buddhismen erbjuder är meditation den mest direkta. Det är en konst att lära känna sitt eget sinne och att lära sig uppmuntra det bästa inom sig.

Den här rättframma och fantasifulla boken beskriver två buddhistiska meditationsövningar. Den ena, uppmärksamhet på andningen, är grundpelaren för all meditationsutövning, och hjälper en att utveckla närvaro, koncentration och stillhet. I den andra, metta bhavana, odlar man en kärleksfull omtanke om både själv och andra, och stärker sitt självförtroende.
Boken beskriver utförligt meditationens praktiska sidor, men även hur man upprätthåller en regelbunden praktik och bemöter de svårigheter som kan uppstå.

Det är en lättillgänglig vägledning, som bygger på traditionellt stoff men skriven på en modern och lätt stil. Med färgstarka berättelser och tips ur författarens egen erfarenhet som meditatör och lärare, erbjuder den även inspiration till mer erfarna meditatörer.

Om du börjar meditera introducerar du en rik kraftkälla till förändring i ditt liv. Om du förändrar ditt medvetandetillstånd, förändras också världen. Meditation kan vara början på ditt livs största äventyr.

ISBN 978-91-89028-10-0 (2013, 170s, flera omtryckningar)

om författaren

Paramananda föddes 1955 i norra London som John Wilson. Han var nyfiken på österländskt tänkande från en tidig ålder, men det var först när han var tjugotre år gammal och efter det hans fader dött, som intresset för buddhismen väcktes. Vid den här tiden blev han mer intresserad av andliga frågor än politik, som han tidigare varit engagerad i.

I tjugoårsåldern arbeta Paramananda i den öppna psykiatriska vården. Han har även arbetat i olika sorters frivilligarbete, som medmänniska, i drogavvänjning och på senare tid även på hospice.

1983 kom han i kontakt med Buddhistiska gemenskapen Triratna och blev två år senare medlem i orden. Alltsedan dess har han undervisat i meditation och buddhism på heltid. Han ser meditationen och buddhismen som kraftfulla verktyg som kan leda till både personlig och samhällelig förändring. Att tjäna samhället ser han som en vital del i en andlig praktik. Mellan åren 1993 och 2001 bodde han i Kalifornien och verkade som lärare på San Francisco Buddhist Centre. Han bor nu i norra London och fortsätter att undervisa och skriva. Under 2001 kom hans andra bok, A Deeper Beauty, Buddhist Reflections on Everyday Life.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Buddhistisk meditation : en praktisk vägledning
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Buddhistisk meditation : en praktisk vägledning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst och intresant bok!
    Nelum Berglund, 18 juli 2016

    Jag kan bara varmt rekommendera denna introduktionsboken om buddhismen som ger en översikt över olika viktiga delar av buddhismens lära.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Paramananda