Vem är Buddha? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2014-12-09
Upplaga
1
Förlag
Bodhi förlaget
Dimensioner
235 x 155 x 10 mm
Vikt
397 g
SAB
Cmec
ISBN
9789189208124
Vem är Buddha? (häftad)

Vem är Buddha?

(3 röster)
Häftad Svenska, 2014-12-09
169
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vem är egentligen Buddha? Och vad innebär det att vara buddhist? I den här boken tar sig författaren an dessa frågor med djup kunskap och erfarenhet. Vi möter Buddha i hans historiska miljö, som en indisk prins som lämnade sitt priviligierade liv för att söka sanningen om existensen. Vi får ta del av hans syn på karma och återfödelse, hans syn på tiden och på evigheten.

Mer än något möter vi Buddha som en människa som brottades med att förstå livets mysterier, döden och livets ofrånkomliga lidanden och tillkortakommanden. Vi får se hur han till slut förstod och vaknade upp inför hur saker verkligen förhåller sig, hur han blev en Buddha - "en som vet" eller "en som är vaken".

Buddha hade modet att följa frågorna till de verkliga svaren och han hade modet att förmedla vad han funnit. Sedan visade han att vem som helst kan uppnå vad han hade uppnått. Under flera tusen år har folk i österlandet gått i hans fotspår - nu gör alltfler det över hela världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vem är Buddha?
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sangharakshita