Buddhas lära (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2015-01-22
Förlag
Bodhi förlaget
ISBN
9789189208315

Buddhas lära E-bok

en väg till frihet

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2015-01-22
79
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Buddhas lära har på många vis blivit en del av vår kultur, på senare år särskilt genom populariseringen av Mindfulness. Många läser böcker om Mindfulness och går kurser med olika tillämpningar av denna grundläggande buddhistiska praktik.

Buddhismen har ett gott anseende och många känner en attraktion till dess toleranta, odogmatiska lära. Den bär på en tydlig icke-våldsattityd, ett varmt kärleksbudskap och lyfter fram medkänslan. Den har en visdom som är lika relevant idag som den var för 2500 år sedan. Och buddhister verkar vara ett lyckligt folk, trots att de talar så mycket om lidande och döden. Hur går detta ihop?

Det kan vara svårt att riktigt få grepp om Buddhas lära; det finns så många böcker och olika traditioner, så många kulturella uttryck för denna tidlösa tradition. Sangharakshita tar i denna bok upp många av de mest välkända lärorna, från olika delar av buddhismens rika tradition. Han lyckas gå till kärnan i lärorna och sedan relatera dem till vår existentiella situation som människor. Vad kan det innebära att ha ett buddhistiskt förhållningssätt till våra liv idag? Läran blir levande och angelägen, och utmanande ? men framför allt leder den till allt större frihet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av , Sangharakshita

  • Buddhas väg till medvetenhet

    , Sangharakshita

    Nuförtiden finns det många böcker och annat material om Buddhas undervisning i mindfulness (medvetenhet), men den här vägledningen till Satipatthana-sutta tillför något unikt. Sangharakshita utforskar suttan och medvetenhet in i minsta detalj. Han...