Vem är Buddha? (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2015-02-05
Förlag
Bodhi förlaget
ISBN
9789189208322
Vem är Buddha? (e-bok)

Vem är Buddha? E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2015-02-05
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vem är egentligen Buddha? Och vad innebär det att vara buddhist? I den här boken tar sig författaren an dessa frågor med djup kunskap och erfarenhet. Vi möter Buddha i hans historiska miljö, som en indisk prins som lämnade sitt priviligierade liv för att söka sanningen om existensen. Vi får ta del av hans syn på karma och återfödelse, hans syn på tiden och på evigheten.

Mer än något möter vi Buddha som en människa som brottades med att förstå livets mysterier, döden och livets ofrånkomliga lidanden och tillkortakommanden. Vi får se hur han till slut förstod och vaknade upp inför hur saker verkligen förhåller sig, hur han blev en Buddha ? ?en som vet? eller ?en som är vaken?.

Buddha hade modet att följa frågorna till de verkliga svaren och han hade modet att förmedla vad han funnit. Sedan visade han att vem som helst kan uppnå vad han hade uppnått. Under flera tusen år har folk i österlandet gått i hans fotspår ? nu gör alltfler det över hela världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av , Sangharakshita

  • Den outgrundliga befrielsen

    , Sangharakshita

    Vimalakirti-nirdesha (Vimalakirtis undervisning) är troligtvis en av de tidigaste mahayanasutrorna. Även om den haft ett stort inflytande på buddhismen i Fjärran Östern är den fortfarande relativt okänd i väst. Vem är då Vimalakirti? Jo, han är en...