PUJA : Triratnas pujabok : texter för recitation (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
74
Utgivningsdatum
2017-06-01
Förlag
Bodhi förlaget
Dimensioner
215 x 200 x 5 mm
Vikt
180 g
ISBN
9789189208469
PUJA : Triratnas pujabok : texter för recitation (häftad)

PUJA : Triratnas pujabok : texter för recitation

Häftad,  Svenska, 2017-06-01
134
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
PUJA : Triratnas pujabok : texter för recitation Kan levereras innan julafton
En bok med texter för recitation som används i Buddhistiska gemenskapen Triratna, med ett vackert belysande förord av Dhammadinna & Suvajra.

Boken innehåller: Den sjufaldiga pujan, Hjärtsutran, Vajrasattvamantrat, flera andra mantran, Tiratana-vandana, Enkel (3-faldig) puja, Ceremoni för tillägnan, Välsignelser, Verser som skyddar sanningen, Hjärtsutran på sanskrit (Prajnaparamita hrdaya sutra), med ny översättning, och slutligen en hjälpsam uttalsguide för pali- och sanskritord, av Prasadacarin

från förordet:
"Tänk dig en värld utan färg, skönhet, poesi, myter, högtider och ritualer. En sådan värld vore en mycket tråkig, trist och död värld. Sådana upplevelser betyder mycket för människan. De odlar våra känslor, förfinar sinnena och berikar föreställnings- förmågan. Poesi, symboler, myter och ritualer bär oss, som Shelley antyder i Till poesins försvar "till världar av ljus och eld, dit den bevingade beräkningen aldrig vågar sig". Vi kan inte leva enbart i den rationella tankens rike. För att känna oss helt och fullt levande måste vi stå i förbindelse med alla olika sidor och nivåer av oss själva.

Buddhismen är en andlig tradition och talar som sådan till hela vårt väsen. Dess olika övningar kan hjälpa oss att bringa kropp, tal och sinne i harmoni med varandra. Genom tiderna har således många olika ceremonier och ritualer utvecklats. De sträcker sig från den enklaste högläsning av ett par verser till de mest komplexa och långa ritualer.
Vördnadsövningar är mångfacetterade och består ofta av gemensam högläsning av verser som uttrycker vördnad, kroppsliga uttryck och ett medvetet utvecklande av positiva känslor, såväl som skapande av inre bilder och symboler. Sådana övningar kräver vår totala uppmärksamhet och tillåter inga distraktioner."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. PUJA : Triratnas pujabok : texter för recitation
  2. +
  3. Energikalender för själen 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Energikalender för själen 2024 av Lillemor Groth, Ivar Kristoffersson, Yvonne Frank Månsson (häftad).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sangharakshita