Buddhas väg till medvetenhet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2022-09-30
Förlag
Bodhi förlaget
ISBN
9789189208643
Buddhas väg till medvetenhet (e-bok)

Buddhas väg till medvetenhet E-bok

en vägledning till Satipatthana-sutta

E-bok,  Svenska, 2022-09-30
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Nuförtiden finns det många böcker och annat material om Buddhas undervisning i mindfulness (medvetenhet), men den här vägledningen till Satipatthana-sutta tillför något unikt. Sangharakshita utforskar suttan och medvetenhet in i minsta detalj. Han lyfter fram dess vidare implikationer för våra liv och även dess mer utmanande sidor. Han utgår från vad suttan säger om sig själv ? att den är inget mindre än en beskrivning av hela den buddhistiska vägen.

?Sangharakshitas ord är en mäktig mix av intellektuell klarhet och en direkt instruktion i hur vi kan arbeta med det villkorliga sinnet genom att bli medvetna om hela vår upplevelse. Han insisterar på att insikt (som kan uppstå när man ägnar sig åt något så banalt som att skala potatis) inte bara går att uppnå utan är ofrånkomlig om man fortlöpande praktiserar medvetenhet.?
Vajradevi, författare till ?Uncontrived Mindfulness: Ending Suffering through Attention, Curiosity and Wisdom?.

?Sangharakshitas vägledning är ett viktigt bidrag till den rika traditionen av satipatthana-kommentarer. Han har en enastående förmåga att översätta och relatera till hela den buddhistiska traditionen.? ? Vidyamala, författare till ?Mindfulness, en väg att hantera smärta?.

För de som på något sätt mött den älskvärda före detta buddhistmunken Björn Natthiko Lindeblad (författare av ?Jag kan ha fel? och sommarpratare på P1) kan den här boken ge ännu större förståelse för hans bakgrund och hängivenhet att ?varsevara?.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av , Sangharakshita

  • Den outgrundliga befrielsen

    , Sangharakshita

    Vimalakirti-nirdesha (Vimalakirtis undervisning) är troligtvis en av de tidigaste mahayanasutrorna. Även om den haft ett stort inflytande på buddhismen i Fjärran Östern är den fortfarande relativt okänd i väst. Vem är då Vimalakirti? Jo, han är en...