Mångfaldsparadoxen : en handbok för inkludering (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-04-08
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Aspenstrand, Josefine (red.) / Famous Last Words (form)
Dimensioner
230 x 190 x 17 mm
Vikt
527 g
SAB
Qbab
ISBN
9789189215290

Mångfaldsparadoxen : en handbok för inkludering

Häftad,  Svenska, 2021-04-08

SlutsåldMånga organisationer har lagt stora resurser och mycket tid på sitt mångfaldsarbete, men utan att märka av alla de positiva effekter de hade förväntat sig! Det är för att lika många organisationer har stirrat sig blinda på ordet mångfald. Som om allt skulle lösa sig bara för att man sätter procentuella mål för andelen kvinnor på koncernledningsnivå eller strävar efter att få in fler etniciteter i organisationen! Tyvärr, mångfald för mångfaldens skull skapar inte värde. Det som skapar värde är när vi inkluderar den mångfalden, det är själva inkluderingen som är nyckeln.

Mångfaldsparadoxen är en handbok som vänder sig till verksamheter som vill bli bättre på att inkludera mångfald, och på så sätt kunna fatta bättre beslut som skapar värde för gruppen och verksamheten.

Utformad som en lösningsfokuserad studiecirkel över 5-10 veckor med en avslutande workshop blir den här boken det konkreta verktyg som alla arbetsgrupper behöver för att på riktigt frigöra potentialen i mångfaldsarbetet. Genom individuella och gemensamma övningar får gruppen en plattform för att skapa en konkret och realistisk handlingsplan anpassad efter den egna verkligheten. Det handlar om att identifiera i vilka processer och situationer man har mest att vinna på att öka inkluderingen av mångfald, att skapa egna så kallade inkluderingsrutiner, sätta konkreta mål och uppföljningsrutiner.

Som ett komplement till boken finns sajten www.mangfaldsparadoxen.se med extramaterial till de olika kapitlen. På samma sajt kan läsarna dela med sig av egna exempel, reflektioner och lösningar och på så sätt inspirera, och bli inspirerade av, andra.

SOFIA FALK har under de senaste 15 åren hjälpt över hundra globala företag och organisationer världen över att använda mångfald och inkludering som ett verktyg för att öka sin effektivitet och konkurrenskraft. Hon har varit rådgivare för FN, OECD och Sveriges regering och benämnts allt från One of the iconic innovative trailblazers of the decade till En av Sveriges bråkigaste kvinnor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofia Falk

  • Det är inte du, det är dom

    Sofia Falk

    Det är inte du, det är dom är ingen vanlig föräldrahandbok med tips om hur du får ditt barn att sova hela natten eller äta från hela kostcirkeln. Det finns det andra som är bättre på. Däremot är det få som kan peppa dig, få dig att skratta och ge ...