Frostjättens dotter (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (11.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Krönikan om Hyboria (del 1)
Inläsare
Magnus Tyrgrim
Utgivningsdatum
2020-06-23
Förlag
Yabot AB
Översättare
Mats Ingelborn
ISBN
9789189225008

Frostjättens dotter Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2020-06-23

Styckköp

39
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Dramatiserad med ljudeffekter och bakgrundsmusik.
* * *
Han tittade på hennes yviga lockar igen. Först hade han uppfattat dem som röda men nu såg de ut att vara en rufsig blandning av rött och blont. Han stirrade som trollbunden. Hennes hår var som alvguld där solen strålade och glänste. Hennes ögon var varken blå eller grå utan skiftade färg med ett dansande ljus som han inte kände igen. Hennes fylliga röda läppar log, och hela hennes elfenbensvita kropp var perfekt, från de smala fötterna till det gyllene håret. Hon var en dröm från gudarna och Conans puls bultade i tinningarna.
"Jag kan inte avgöra om du är från Vanaheim och är min fiende eller från Asgard och min frände. Jag har vandrat från Zingara till sjön Vilayet, i Stygia och Kush, och i länderna i Hyrkanien, men jag har aldrig sett en kvinna som du. Dina lockar bländar min syn. Inte ens de ljusaste av Aesirs döttrar har sådant hår. Vid Ymir!"
"Har du rätt att svära vid Ymir?" Hennes röst var retsam. "Vad vet du om isens och snöns gudar?"
* * *
Robert E Howard började i slutet av 1920-talet blanda fantasy, skräck och mytologi med action. romans, svärdsstrider och magi - det som senare kom att bli fantasy-genren "sword and sorcery". Howard skrev totalt cirka tjugo berättelser om Conan. Dessa publiceras nu i Krönikan om Hyboria.
* * *
Detta är den första av berättelserna om Conan (enligt Dale Rippkes kronologi). Berättelsen blev först refuserad, kanske beroende på att hjälten inte beter sig som hjältar förväntas göra och detta var kontroversiellt. Howard skrev om den till att handla om Amra, den fick titeln "Gods of the north" och publicerades 1934 i tidningen The Fantasy Fan. Efter Howards död publicerades originalberättelsen under namnet "The Frost-Giant's daughter" i tidningen Fantastic Universe 1956.
* * *
Musik av David Fesliyan (www.fesliyanstudios.com)
Ljudeffekter från Freesound.org av Luminadii, Freefire66, Bulbastre, Inspectorj, Bone666138, Blukotek, El-bee
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robert E Howard