Drottningen av Svarta kusten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (37.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Krönikan om Hyboria (del 7)
Inläsare
Magnus Tyrgrim
Utgivningsdatum
2021-01-11
Förlag
Yabot AB
Översättare
Mats Ingelborn
ISBN
9789189225190

Drottningen av Svarta kusten Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-01-11

Styckköp

39
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Hovar trummade på gatan som ledde ner mot hamnen. Människorna som skrek och kastade sig åt sidan fick bara en hastig blick av en svart hingst med en man i rustning med en röd kappa som fladdrade i vinden. Längre upp på gatan hördes skriken och slamret från förföljarna men ryttaren såg sig inte om. Han galopperade ut på bryggorna och drog så hårt i tyglarna att hingsten stegrade när den slutligen stannade längst ut på bryggan. Sjömännen gapade av förvåning och stannade upp i sina sysslor på däck och i rigg. Kaptenen som stod i fören på den stora galären var kraftigt byggd och hakan pryddes av ett svart skägg. Med en båtshake höll han ut fartyget från bryggan. Han skrek irriterat när ryttaren hoppade ur sadeln och ner på galärens däck.
"Vem har bjudit in dig?"
"Lägg loss!" röt inkräktaren och viftade med sitt bredsvärd så att det stänkte röda bloddroppar.
"Men vi ska segla till Kushs kust", protesterade kaptenen.
"Då ska jag också till Kush! Skjut ifrån nu!" Mannen såg uppåt gatan där ett gäng ryttare kom galopperande och bakom dem sprang en grupp bågskyttar med armborstar över ryggen.
"Kan du betala för din resa?" undrade kaptenen.
"Jag kan betala med mitt svärd" röt svärdsmannen i ringbrynjan och höll upp sitt stora svärd så att det blänkte i solen. "Vid Crom, människa, om ni inte lägger loss nu ska jag dränka den här galären med blod från besättningen!"
* * *
Robert E Howard började i slutet av 1920-talet blanda fantasy, skräck och mytologi med action. romans, svärdsstrider och magi - det som senare kom att bli fantasy-genren "sword and sorcery". Howard skrev totalt cirka tjugo berättelser om Conan. Dessa publiceras nu i Krönikan om Hyboria.
* * *
Detta är den sjunde berättelsen om Conan (enligt Dale Rippkes kronologi) första gången publicerad 1934 i tidningen Weird Tales.
* * *
Musik av David Fesliyan (www.fesliyanstudios.com)
Ljudeffekter från Freesound.org av jordishaw, joao-de-deus, jusiddink, dickblox, pfannkuchn, dobroide, pfranzen, unclesigmund, folkart-films, misprovideos, stomachache, poots, inspectorj, craidsmith, ijhouse4, ogosoundfx, vgragam1, jacobalcook, uzbazur, skjor1
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robert E Howard