Familjens bästa kortspel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2022-10-20
Förlag
Stevali
Dimensioner
247 x 174 x 24 mm
Vikt
772 g
SAB
Rd
ISBN
9789189228702

Familjens bästa kortspel

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-10-20
189
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Familjens bästa kortspel är den moderna, innehållsrika och definitiva boken om kortspel. Du hittar inte bara alla de traditionella svenska spelen, från svängknack och priffe till skitgubbe och chicago, utan också ett intressant axplock kortspel från många andra kulturer, från USA och Ghana till Brasilien och Nordkorea. Dessutom har du här hela femton kortspel som presenteras för första gången på svenska: wump, jian hong dian, maskopi, combat, 51 tot, smärtsamma stick, California speed, joker, jie long, trippple, plonk, sasaki, prickskytte, James Bond och saath-aath!

Och för dig som letar efter något annorlunda i kortspelsväg, finns här ett fyrverkeri av nytänkande. I tantony spelar du i varje ny giv vidare med korten du vann i den förra given; i smärtsamma stick är din partner ett spöke; i valkampanj spelar både du och dina motståndare hela tiden med fullt öppna kort; i maskopi får du byta partner när det passar dig; i seconds vinns sticket av det näst högsta kortet; och i plonk får du varje gång spela ut precis vilket kort du vill, oberoende av vad dina medspelare lagt ut dittills!

Dan Glimne är en av Sveriges främsta auktoriteter på spel och hasard, och har skrivit över två dussin böcker i ämnet samt uppfunnit fler än hundra olika sällskapsspel. Han har vunnit Guldtärningen två gånger om, mottagit utmärkelsen Best Book of the Year av Gourmand Awards, tilldelats staden Barcelonas kulturpris DAU Premi Especial, och valdes 2016 in i Swedish Poker Hall of Fame.

Dan Glimne är en auktoritet på spel, i synnerhet kortspel. Han har skrivit flera böcker i ämnet som tillexempel välkända Kortspelshandboken och Pokerhandboken och har även vunnit flera priser. Nu är han tillbaka med en fullmatad och intressant bok om kortspel: Familjens bästa kortspel. Förutom traditionella svenska kortspel återger Glimne spel från andra delar av världen, varav en del som aldrig tidigare presenterats på svenska .. Familjens bästa kortspel är en utmärkt modern handbok ,inspirerande för såväl nybörjaren som den inbitne kortspelaren.

Jonas Herrlin, BTj-häftet nr 23, 2022, Betyg 5 av 5

I en alltmer digitaliserad spelvärld känns Dan Glimnes spelböcker som en kulturgärning.

Ulf Malmqvist, BTJ-häftet nr 23, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Familjens bästa kortspel
  2. +
  3. De bästa  tärningsspelen

De som köpt den här boken har ofta också köpt De bästa tärningsspelen av Dan Glimne (inbunden).

Köp båda 2 för 293 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »