Hotet mot Sverige : en roman baserad på verkliga händelser (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
354
Utgivningsdatum
2020-11-11
Förlag
Vulkan
SAB
Hc
ISBN
9789189231344
Hotet mot Sverige : en roman baserad på verkliga händelser (storpocket)

Hotet mot Sverige : en roman baserad på verkliga händelser

Storpocket Svenska, 2020-11-11
229
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken handlar om den hemliga militära grupp som får ta vid när konstitutionen inte fungerar. Eugen Hurtig, en av Sveriges skickligaste säkerhetsagenter, specialist bakom fiendens linjer ingår i denna privatarmé som består av legoknektar och svenska officerare.

Genom MUST - den svenska militära underrättelsetjänsten - genomförde han en unik militär specialutbildning för att skydda svenska intressen. Han blev en pilot som flyger allt som går att flyga, en jägarsoldat med både attackdykare & fallskärmsjägare utbildning, prickskytt, närstridsutbildad av Mosad. Hans motto var - Att verka men inte synas.

Denna bok är baserad på Eugens egna berättelser om sina spännande uppdrag i både marinen och flygvapnet, ofta genom privata operatörer, knutna till organisationer med uppgift att skydda rikets gränser. En värld som den vanlige medborgaren inte känner till med ubåtskränkningar, fritagningar och utpressning.

Men Eugen har ett hot över sig. Igor, en rysk affärsman med politiska kontakter har svurit att mörda hans familj som hämnd för ett uppdrag på Balkan. Eugen letar efter Igor för att döda honom. Samtidigt som Eugen blir inkallad till skarpa militära uppdrag både i Sverige och utomlands sker en katt och råtta lek mellan Igor och Eugen för att slå till först. En oundviklig våldsam och blodig uppgörelse väntar mellan Eugen och hans vänner, en samling brutala legoknektar, kustjägare och lönnmördare mot Igors privatarmé som bland annat består av före detta ryska legosoldater - de fruktade Spetsnaz.

Autentiska förhör av svensk militär med vittnen som upplevt ubåtskränkningar i Stockholms skärgård finns inspelade och finns att tillgå.

Vissa platser, datum och namn har ändrats för att skydda de medverkandes identiteter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hotet mot Sverige : en roman baserad på verkliga händelser
  2. +
  3. Kungshjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kungshjärta av Lars Wilderäng (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »