Representativ demokrati : vad det är, varför Sveriges brister, och hur den kan förbättras (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2021-02-10
Förlag
Vulkan
SAB
Ocgaa
ISBN
9789189231887
Representativ demokrati : vad det är, varför Sveriges brister, och hur den kan förbättras (häftad)

Representativ demokrati : vad det är, varför Sveriges brister, och hur den kan förbättras

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2021-02-10
356

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Vi är stolta över vår demokrati i Sverige. Vi vill dessutom att den ständigt ska fördjupas, breddas, spridas, värnas. Men vad är demokrati?
Vad är representativ demokrati? Här är begreppen milt sagt oklara. Och varför är så många så missnöjda med både vårt politiska system och med samhällsutvecklingen i stort?

Denna bok tar tag i frågorna från grunden. Demokrati och representativ demokrati behandlas ingående liksom republik och monarki, maktdelning, maktuppdelning, maktbegränsning, grundlagar, olika sorters valförfaranden och rättsväsendets utformning och betydelse för det demokratiska statsskicket.

Vår representativa demokrati kan dramatiskt förbättras. Och demokratiseras. För att åstadkomma detta krävs radikala förändringar, men samtidigt inte förändringar som radikalt bryter mot svenska politiska traditioner.

Erik Lidström är Tekn Dr i fysik från Uppsala universitet. Efter fyra år som forskare i Grenoble gick han 2000 över till IT. Vid sidan om intresserar han sig för och forskar i samhällsfrågor och har publicerat boken Education Unchained (2015) om skolans behov av reformer. Rekommenderad av Choice Magazine som kursbok vid amerikanska universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Representativ demokrati : vad det är, varför Sveriges brister, och hur den kan förbättras
 2. +
 3. Allt är en konspiration: En resa genom underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt är en konspiration: En resa genom underlandet av Kent Werne (pocket).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Representativ demokrati : vad det är, varför Sveriges brister, och hur den kan förbättras. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skulle ingå i grundskolan på SO ämnena
  Anders H Johannesson, 18 januari 2022

  Utmärkt bok som i detalj går igenom de olika demokratiska formerna för styre som finns samt vilka som har en bättre och närmre koppling till vad vi som väljare kan förvänta oss för resultat

 2. Viktig folkbildning för varje medborgare
  Robert Lundkvist, 13 april 2021

  Lär dig skillnaden mellan "demokrati", "representativ demokrati" och "liberal demokrati" och mycket mer. Det här fick du aldrig lära dig i skolan.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Erik Lidström