Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Cajsa Wargs kokbok (del 1)
Antal sidor
634
Utgivningsdatum
2020-11-13
Förlag
The Sublunar Society
SAB
Qca
ISBN
9789189235014
Cajsa Wargs kokbok : hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber. Vol I (häftad)

Cajsa Wargs kokbok : hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber. Vol I

Häftad Svenska, 2020-11-13
329
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
1755 gav Cajsa Warg (1703-69) ut Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber, en nydanande kokbok som blev en stor succé. Bokens recept byggde på råvaror som var relativt tillgängliga och måttangivelserna respektive tillagningstiderna var mer exakta än brukligt vid den här tiden. Ett stort antal upplagor följde och boken kom under lång tid att betraktas som alla husmödrars bibel. Cajsa Warg har med verket sedermera kommit att betraktas som den svenska kokkonstens moder.

Idag känner de flesta bara till Cajsa Warg till namnet varför en ny upplaga av hennes bok kan vara på sin plats. Denna nya kompletta utgåva i två volymer bygger på den femte upplagan av Cajsa Wargs bok, vilken gavs ut 1770, ett år efter hennes död. Förutom ursprungsboken innehåller den ett bihang med kompletteringar, skrivna av Warg och publicerade första gången i den fjärde upplagan, utgiven 1765. För att öka tillgängligheten har vi valt att tillfoga en del ord- och begreppsförklaringar samt en förklaring av de i orginalutgåvan förekommande måttenheterna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Cajsa Wargs kokbok : hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber. Vol I
  2. +
  3. Cajsa Wargs kokbok : hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber. Vol II

De som köpt den här boken har ofta också köpt Cajsa Wargs kokbok : hjelpreda i hushållningen ... av Cajsa Warg (häftad).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cajsa Warg

  • Självdestruktiv dotter

    Cajsa Warg

    Jag är mamma till E som vi kan kalla henne. Hon är mitt allt och jag vill nu berätta om den fina flicka, som i de tidiga tonåren började att må dåligt och skära sig. Jag vill berätta vår story om hur det är att leva i en familj, där någon är själv...