Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2021-08-06
Förlag
The Sublunar Society
SAB
Hc.02
ISBN
9789189235328
Ett drömspel (häftad)

Ett drömspel

Häftad Svenska, 2021-08-06
157
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Ett drömspel (1892) betraktas som en föregångare till det expressionistiska dramat. Pjäsen uruppfördes på Svenska teatern i Stockholm 1907 med Harriet Bosse som guden Indras dotter. Strindberg själv har omtalat Ett drömspel som "mitt mest älskade drama, min största smärtas barn".

I pjäsen kommer "Dottern" ned till jorden för att uppleva människornas livsvillkor och som ett ledmotiv upprepar hon: "Det är synd om människorna". I Ett drömspel existerar dock inte tid och rum i vanlig mening. Verket spinner - såsom Strindberg själv uttrycker det - "på en obetydlig verklighetsbakgrund" där verklighet och fantasi, händelser i nuet och minnen skapar en väv.

Det är mycket tack vare denna s.k. drömspelsteknik som författaren kommit att uppfattas som en av den modernistiska teaterkonstens portalgestalter, samtidigt som verket med sin fantasirikedom, humor och sitt vemod också har blivit mycket älskat av läsare och teaterpublik, både i Sverige och utomlands. Ett drömspel betraktas numera som en klassiker inom världsdramatiken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett drömspel
  2. +
  3. Två drömspel  : från Strindbergs modernism till Potters television

De som köpt den här boken har ofta också köpt Två drömspel : från Strindbergs modernism till... av Staffan Ericson (häftad).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av August Strindberg