Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2021-08-12
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mormor
Dimensioner
200 x 135 x 21 mm
Vikt
370 g
SAB
Hc
ISBN
9789189245112

En tid för löften

Häftad,  Svenska, 2021-08-12
241
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Rita kommer från en finlandssvensk arbetarfamilj som flyttade till Sverige i mitten av femtiotalet, när hon sj äv var nio år.

I början av sjuttiotalet dras hon med i vänstervågen och börjar arbeta på ett tryckeri där man trycker material åt rörelsen. Där träffar hon Pierre, en charmig överklassyngling och en av företagets grundare. Rita är begåvad, hon läser mycket och har sinne för affärer. Pierre är mindre intresserad av affärer, han drömmer om att bli grafisk formgivare.

Sjuttiotalet blir åttiotal, Rita överger vänsterrörelsen och får jobb på ett bokförlag. Pierre gör sin karriär som formgivare. Ritas värld faller samman när Pierre överger henne. Så småningom återupptar de kontakten, de är alldeles för beroende av den intellektuella gemenskap de haft för att kunna vara utan varandra.

En tid för löften är en roman om relationer, klass och ideal, om ett land som förändrades och om människor som förändrades med det. Det är också en kärlekshistoria om två människor med en sällsam bundenhet till varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En tid för löften
  2. +
  3. En intellekt världsmästare ; The man of street : liv och idéer

De som köpt den här boken har ofta också köpt En intellekt världsmästare ; The man of street ... av Ulf Karl Olov Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dan Fränkel