Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2023-01-17
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mormor
Dimensioner
200 x 135 x 17 mm
Vikt
316 g
SAB
Hc
ISBN
9789189245389

Alltid följer jag dig

Häftad,  Svenska, 2023-01-17
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Göte flyttar in på äldreboendet Violbacken, men han har svårt att finna sig tillrätta, ända tills Siri också flyttar in. Han känner mer och mer för Siri, förälskar sig, och ser sig också ingå i det groteska spelet Frånfällingen , där de boende den sista söndagen i månaden samlas och satsar på vem av dem som härnäst står på tur till att dö. Enhetschefen Mona, som lynnigt men med fast hand styr boendet, känns bekant och Göte försöker minnas var han sett henne.

När äldreboendet ger sig av på utflykt i sin buss väljer Göte att stanna kvar hemma. Bussen krockar och Stig och Maj går för att hämta hjälp och väljer sedan att av vika. Maj, drabbad av Alzheimer, har flyttats från Stigs avdelning och tillsammans försöker de ta sig till Norges kust för att få se havet en sista gång.

Göte kommer på var han sett enhetschefen tidigare. Av en slump har han som astronomiintresserad en vinter natt råkat stöta till tele skopet och genom okularet trängt in i människors privatliv, mot Mona med en man. Göte berättar för de övriga på boendet om Monas BDSM-liknande sex och får i uppdrag att försöka fotografera henne, i akt och mening att bli av med hennes terrorstyre.

Alltid följer jag dig är en dramakomedi med två intrig strömmar som löper genom äldreboendet Violbacken. Romanen innehåller delar av komedi, fars, tragik, ensam het och gripandet efter tillhörighet, men framförallt ge staltar den kärlek och exakt vad frånvaron av den kan göra med en människa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alltid följer jag dig
  2. +
  3. Hör inte allting ihop ändå?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hör inte allting ihop ändå? av Robert Jonsson (häftad).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »