Förvrängda cirklar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Försvarsadvokaten (del 1)
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2021-04-27
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Landby, Mikael (form)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
318 g
SAB
Hc
ISBN
9789189261280
Förvrängda cirklar (häftad)

Förvrängda cirklar

(10 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad Svenska, 2021-04-27
181
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den unge försvarsadvokaten Dastan Davani lyckas slå igenom som en up-and-coming stjärna på advokathimmeln, trots tuff uppväxt, dubbla kulturer och en känsla av utanförskap. I en miljö där relationer med klienter kan medföra livsfara och kollegornas svek tillhör vardagen försöker Dastan följa sin egen väg.

Frun Jane Mertens är den främsta tryggheten i Dastans liv men hon oroar sig över hans val av yrke. Gangsterledaren Sia Nasri har under flera år expanderat sin makt i Göteborgs undre värld och det verkar som att ingen kan stå i vägen för honom. Men efter en längre tid utomlands återvänder Babyface Mickael Sten för att kräva sin hämnd.

Dastans lojalitet ställs på sin spets när han ofrivilligt dras in i sina klienters krig. Mitt i allt inträffar något som slår Dastans liv i spillror och det är oklart om han någonsin kan ta sig tillbaka.

Förvrängda cirklar är den första delen i serien Försvarsadvokaten av Arash Raoufi.

Brottmålsadvokaten Arash Raoufi är grundare av Advokaterna Justitia. Han har försvarat flera kända klienter och medverkat i uppmärksammade mål, som Instagramrättegången. Med hjälp av Arash har Leo Kinesen Carmonas, hiphopgruppen Kartellens grundare, livstidsstraff omvandlats. Arash har även hjälpt en felaktigt dömd man att bli frikänd, tio år efter gärningen, genom att vinna ett resningsmål i Högsta domstolen. Arash är medförfattare till true crimeinspirerade romanen; Mammas son Banditen, som har sålts i över 50 000 exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förvrängda cirklar
 2. +
 3. Stalkerns hämnd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stalkerns hämnd av Peter Appelqvist (häftad).

Köp båda 2 för 395 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Förvrängda cirklar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Världsklass
  Andreas, 17 mars 2022

  Fantastisk bok med spännande karaktärer. Otroligt välskriven. Lyssnade på ljudbok i ett svep. Som att sträckläsa. Som advokat är detta för jävla bra på ren svenska. Älskar den! Författaren håller hög klass. Tack för att jag fick följa med på den spännande resan. Väntar på spänning på 2:an!

 2. En fartfylld bladvändare!
  Boktanten, 2 augusti 2021

  Jag antar att jag inte är ensam om att uppskatta böcker som känns trovärdiga och där man känner att författaren har koll på läget. Så det bådar ju gott när författaren jobbar som advokat och har flera kända klienter.

  Förvrängda cirklar är rå och brutal på utsidan men har en djup och kärleksfull insida. Språket är stundtals ganska vulgärt men det passar bra in i storyn. Det är högt tempo, nästan som en uppspeedad Snabba cash och jag önskar att boken varit lite tjockare så jag hade hun... Läs hela recensionen

 3. Inlevelse i kriminalromanen.
  SF, 26 maj 2021

  Gillar hur författaren beskriver detaljerat karaktärerna i boken. Jag är från Gbg och ser platserna tydligt och kan lätt leva mig in i platser som beskrivs. Ser fram emot nästa del.

 4. Spännande, brutal och djup
  J.EM , 19 maj 2021

  En bok man mer eller mindre sträckläser. Spänningen är hög och man får en intressant inblick i vardagen för en försvarsadvokat samtidigt som man också får en inblick i den undre världen. Boken är en del av en serie och denna första del har både ett tydligt avslut men också en cliffhanger som får en att se fram emot nästa del.

 5. En page-turner som alla borde läsa!
  JS, 12 maj 2021

  Slukade Förvrängda Cirklar på 48h - alla borde läsa den! En spännande och stundtals rå story i kombination med tankar och funderingar kring vad som egentligen betyder något i livet ger en bok som är svår att lägga undan. Släpp nästa bok asap tack!

 6. Spännande!
  Dennis Lavesson, 11 maj 2021

  Spännande bok som jag mer eller mindre sträckläste över dagen. För mig som jurist uppskattar jag den emellanåt tekniska biten. Men boken är mer än så. Och den är mer än en roman om advokaten och den undre världen. Den innehåller målande beskrivningar av relationer; just det är dess styrka. Jag ser fram emot att läsa uppföljaren, jag vill veta vad som händer!

 7. Vilken bok! Rekommenderar starkt
  Bianca, 11 maj 2021

  Vilken bok! Så spännande att jag inte kunde lägga ifrån mig den. Slutade med att jag läste klart den på en dag! Ser verkligen fram emot att läsa andra delen:)

 8. Skriven för att sträckläsas!
  Sara, 10 maj 2021

  Väldigt spännande och gripande läsning! Dastans historia tar läsaren bakom kulisserna av den hårda advokatvärlden. Men för mig var det bästa att det tekniska vägdes upp av en djup skildring av hans personliga och själsliga resa.

 9. En välskriven bladvändare!
  Isabelle, 10 maj 2021

  Jag tycker att boken är väldigt välskriven, spännande och intressant. En riktig bladvändare som ger en god bild av försvarsadvokatyrket men samtidigt om familj, lojalitet och relationer. Den ligger mig också extra varmt om hjärtat eftersom handlingen utspelar sig i min hemstad Göteborg. Jag ser verkligen fram emot att läsa nästa del i bokserien.

 10. En stark, intensiv och spännande berättelse!
  R, 7 maj 2021

  Det märks att boken är skriven av en kunnig försvarsadvokat som har förmåga att fånga ens uppmärksamhet. En stark, intensiv och spännande berättelse! Berättelsen blir aldrig tråkig och man vill att den ska fortsätta. Sträckläste den och ser mkt fram emot nästa bok!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Arash Raoufi

 • Mammas son banditen : en brutal roman om kriminalitet

  Mehdi Seyyed, Arash Raoufi

  Min lillebror Mehdi har alltid varit morsans lilla älskling, men kvinnan hade inte räknat med att snorungen skulle bli värsta banditen. Ärligt talat, än idag fattar familjen nada. Hur gick det hela till? Lillbrorsan har fått samma uppfostran som v...