Krasch boom bang! : pengar och ekonomiska kriser (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2021-04-09
Förlag
Lava förlag
Medarbetare
Landby, Mikael (form)
SAB
Qae
ISBN
9789189261327
Krasch boom bang! : pengar och ekonomiska kriser (häftad)

Krasch boom bang! : pengar och ekonomiska kriser

(3 röster)
Häftad Svenska, 2021-04-09
260
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Uttrycket "pengar får jorden att snurra" är taget ur musikalen Cabaret och vill säga att pengar är något mycket viktigt för världens funktion...Men vad är egentligen pengar? Varför finns dom? Varifrån kommer dom? Hur kommer det sig att vi människor mäter våra behov av varor och tjänster i pengar?
Detta är några grundläggande frågor boken behandlar. Men det är en mycket större fråga. Pengar visar sig också påverka hela vårt samhälle. De påverkar hur konjunkturer uppstår, varför såväl ekonomiska uppgångar som kriser och krascher händer. Saker som arbetslöshet och välstånd är direkt beroende av pengarnas funktion Hela vår civilisation visar sig i grunden bygga på uppfinningen pengar.
Man kan säga att pengar påverkar våra liv på ett enormt genomgripande sätt. Därför är det märkligt att så få varken vet eller egentligen funderar på vad pengar egentligen är, hur de fungerar och varifrån de kommer. De flesta tar pengars funktion som något givet.
Syftet med denna bok är att visa att pengar inte är något vi bör ta för givet, utan tvärt om, att våra liv till stor del kontrolleras av pengar och av de människor som har möjlighet att skapa pengar. För att vår demokrati ska fungera är det därför viktigt att i grunden förstå pengar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krasch boom bang! : pengar och ekonomiska kriser
  2. +
  3. Finanskrascher : från kapitalismens födelse till Lehman Brothers

De som köpt den här boken har ofta också köpt Finanskrascher : från kapitalismens födelse til... av Lars Magnusson (pocket).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »