Missgärningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2021-06-18
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Skoglund, Pia (foto) / Vestfold, Fylkesarkivet (foto)
SAB
Hc
ISBN
9789189261594
Missgärningar (häftad)

Missgärningar

(20 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-06-18
289
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När arkivarien Emma går igenom sin gammelmoster Idas hus inför bouppteckning och arvskifte hittar hon brev och fotografier som avslöjar att Ida hade många hemligheter. Breven leder till en okänd make, till barn som försvann 1937 och hela vägen tillbaka till ett mord som skedde 1849.
Emma börjar nysta i vad som verkligen hände för att förstå hur hennes gammelmoster var inblandad men ju mer Hon hittar desto mer förvirrad blir hon. Hur är allt kopplat? Missgärningar är en fascinerande historisk roman om passion, svartsjuka och mord. Tre århundraden binds samman för en fängslande berättelse där det förflutna spelar stor roll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Missgärningar
 2. +
 3. Vikingablot

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vikingablot av Catharina Ingelman-Sundberg (storpocket).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Missgärningar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken på länge!
  Katarina B, 14 mars 2023

  Rekommenderas om man gillar historia/kriminalhistoria. Utspelar sig under tre olika tidsperioder varav den äldsta är en "sann" historia. Ser fram emot fortsättningen!

 2. Spännande historia- historia är spännande
  Cia Hipfl, 4 november 2021

  Berättelsen rör sig mellan tre olika skeden på ett sätt som ökar både läslusten och spänningen. Det var länge sedan jag sträckläste en bok men den här kunde jag inte släppa. Ser fram emot fortsättningen!

 3. Mycket spännande!
  YlvaNS, 9 september 2021

  En mycket välskriven och lättläst bok som är bra uppbyggd med sina korta kapitel som för oss fram och tillbaka genom historien. Det är svårt att slita sig från denna engagerande och spännande berättelse. Ser fram emot nästa bok av Petra Nyberg!

 4. Läsvärd
  Bodil, 27 augusti 2021

  Bra och spännande historia! Roligt när man känner igen byar och städer. Hade svårt att sluta läsa och längtar efter en fortsättning.

 5. Spännande historia
  Anders, 17 augusti 2021

  Verkligen en fascinerande story hon har grävt fram och paketerat snyggt i romanform. Svår att lägga ifrån sig när man börjat läsa.

 6. Fantastisk historia
  Anna Eklundh Jonsson, 28 juli 2021

  Bland det bästa jag läst! Tre parallella historier som författaren skickligt driver framåt. Ett stort plus för den historiska kompetensen hos författaren - läsaren får insikter i tiden som skildras. En historia skriven med skicklighet och empati. Läs den!

 7. Riktigt bra roman!
  Susanne Blomqvist, 26 juli 2021

  Så bra och spännande läsning och jag älskar verkligen kombinationen av nutid och dåtid. Ett särskilt plus är att arkivens värld öppnas för fler. Rekommenderas varmt!!

 8. Bra skildring
  Kerstin , 20 juli 2021

  Bra och mycket intressant och trovärdig skildring av en hemsk historisk händelse här i min del av Skåne. Även bra kringberättelse.

 9. Bladvändare
  Anna, 19 juli 2021

  En krispig berättelse med karaktärer som känns på riktigt. Historia och som berör. Kunde inte släppa den i från mig.

  Bonus att läsningen också ger mycket bra tips vid arkivforskning av människoöden.

 10. Så bra
  Mia , 15 juli 2021

  Otroligt spännande och gripande bok. Svårt att lägga ifrån sig boken för man vill bara fortsätta läsa och veta vad som händer framåt. Absolut en av de bästa böcker jag läst.

Visa alla 10 recensioner