Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Berättelser om spelfolket (del 1)
Utgivningsdatum
2022-06-01
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Illustratör/Fotograf
Rita Hedelin
ISBN
9789189263437
Änglalek (e-bok)

Änglalek E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-06-01

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Änglalek är en målande skildring av lekarna - medeltidens kringvandrande musiker och underhållningsartister.

En sensommar 1410 möter vi den unga kvinnan Anna på stranden i Skanör där det årliga sillfisket pågår. Här driver hon en krogrörelse tillsammans med sin bror Mårten, men hon är ingen vanlig krögerska. Hon äger en giga som hon kan spela på och hon behärskar även det tyska språket.
En dag kommer två tyska lekare till krogboden för att få sig ett krus öl. Anna blir snabbt vän med lekarna och det dröjer inte länge förrän hon och en av dem, den charmerande Henrik, blir ett par.
De lade sig i gräset under linden, tätt ihop för att hålla värmen under natten. Anna låg på Henriks arm. Över betesmarken nedanför dem låg ett dimstråk och ovanför på himlen lyste halvmånen blekt.
Lite senare under en danskväll skäller Anna offentligt ut en överhetsperson, för att denne betett sig skamligt mot krögarsyskonens lillpiga, och Anna tvingas fly från platsen. Man kunde inte ostraffat sätta sig upp mot överheten.
De båda lekarna tar då med henne till Lübeck via en av Hansans skutor. Här börjar Annas stora äventyr då hon som lekarkvinna får vandra ända till Köln med ett följe av spelfolk. På sin vandring möter de andra musiker som blir deras vänner, bland annat Tevel och Mirka som är judiska lekare. Tillsammans med dem blir de kvar i Köln under en tid innan nya äventyr väntar.

Änglalek är första delen i serien: Berättelser om spelfolket
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torbjörn Engström

  • Autism i praktiken

    Torbjörn Engström

    En person med autism är som en bil med läckande bensintank. Ingen märker något på bilens prestanda, den åker framåt likt andra bilar. Men bilen stannar mycket tidigare än andra bilar - av brist på bränsle. I motsats till en bil som kan lagas på en...