Celina är ny i klassen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
En klass precis som vår (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
27
Utgivningsdatum
2023-06-10
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form)
Illustratör/Fotograf
Viktoria Mattsson
Dimensioner
210 x 160 x 8 mm
Vikt
165 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189263680

Celina är ny i klassen

(7 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-06-10
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är den första boken i boksamlingen En klass precis som vår. I denna bok kommer klassen att presenteras för oss genom Celina.

Celina och hennes familj har flyttat till en ny stad och det känns både spännande och nervöst den första dagen i skolan. Vi får följa hur Celina hanterar denna nervositet, den obehagliga känslan i magen som vägrar försvinna och hur man egentligen skaffar nya kompisar i en främmande ny stad.

Tanken är barnen läser första boken när de börjar i förskoleklass och sedan de övriga undan för undan medan de blir äldre. På så vis kan de följa karak tärernas resa genom hela grundskolan samtidigt som läsarna själva gör samma resa, men böckerna kan likaväl fungera var och en för sig - utan att man måste följa hela samlingen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Celina är ny i klassen
 2. +
 3. Världens coolaste djur enligt Julia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens coolaste djur enligt Julia av Julia Wiberg (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Celina är ny i klassen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 10/10
  Christoffer, 17 mars 2024

  Den här boken är fantastisk. Många kan känna igen sig i känslorna och hur nervöst det kan vara att börja skolan eller börja i en ny klass.

 2. Mycket pedagogisk!
  Sara, 13 oktober 2023

  Det uppskattas verkligen att boken är inkluderande och har olika karaktärer. Igenkänning genom hela boken och utmaningar som man sedan kan diskutera med barnen. Stort plus är klassfotot på första sidan som barnen älskar!

 3. Fint intro till skolan!!
  Ann , 12 oktober 2023

  Lagom text som fångar in läsarna. Lätt och tilltalande språk och bilder med glada färger. Uppskattad av barnen här hemma!

 4. Ellinor Falk gör det igen!!
  Nicolina, 10 oktober 2023

  Underbar och lärorik. Stärkande av självförtroende och sätter fantasin i rörelse samt beskriver hur man kan vara rädd och modig på samma gång. Att ha den där klumpen i magen och halsen kan vara svårt att prata om men vi alla har varit där. Illustrationerna är fantastiska!!!!!

 5. Dotterns favoritbok här hemma
  Victoria, 4 oktober 2023

  Det här är den tredje barnboken av Ellinor Falk och ännu en gång sätter hon ord på barns känslor som ingen annan. Det här är inte bara en bok om att börja i en ny klass eller börja förskoleklass - det här är en bok om känslor som kan vara väldigt stora för barn att hantera. Att ha ont i magen utan att veta varför - och hur man tar tag i dessa känslor med hjälp av varandra.

 6. En bok alla borde ha där hemma
  Isabella, 3 oktober 2023

  Denna bok har varit fantastisk för oss med två barn som ska börja skolan/börja i ny klass. Celinas känslor speglar precis vad barnen känner inför stora förändringar och utmaningar - och öppnar upp för ärliga och viktiga konversationer. Rekommenderar denna bok till alla familjer!!!

 7. Barnbok
  Mormor, 24 juni 2023

  Så fint beskrivit hur det kan kännas att vara ny i en klass,lycka till med de följande böckerna i serien!!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Ellinor Falk