Livet är en strid : månne döden är en vila (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2020-11-25
Upplaga
1
Förlag
Lyacon
Medarbetare
Lenke, Agneta (form)
Dimensioner
240 x 170 x 16 mm
Vikt
1095 g
SAB
Lz Modig, Richard
ISBN
9789189265028
Livet är en strid : månne döden är en vila (inbunden)

Livet är en strid : månne döden är en vila

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-11-25
160
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Livet har artat sig väl för Richard Modig. Han är social demokrat, engagerad i det nystartade Konsum och har en egen byggfirma. Han är gift med Susanna och de har tre små barn. Han har kommit ett långt stycke från det enkla soldattorp där han växte upp. Ändå är han inte nöjd. Han går vidare och på 1920-talet är han en ledande politiker i Stora Malms kommun utanför Katrineholm. Men framgången skapar övermod och en dag slår det tillbaka. Skandalen slår ned som en bomb i bygden när Richard döms till ett långt fängelsestraff för förskingring av kommunens pengar.

Det är vändpunkten i Richards händelserika liv i ett Sörmland under stor förändring i förra seklets början. Han är en viljestark, kraftfull och begåvad man med höga ambitioner. Han har förmågan att följa med i och dra nytta av utvecklingen med arbetarrörelsens framväxt, nya kommunikationer, växande städer och nya metoder i byggnäring och jordbruk.

Efter avtjänat straff kommer han tillbaka till Katrineholm. Märkt i omvärldens ögon och ingenting kan bli som förut för honom eller familjen.

Han ansåg att han ofta fått kämpa i motvind. Han valde själv texten till sin gravsten: "Livet är en strid. Månne döden är en vila".

Det här är berättelsen om Richard Modigs liv. Första delen handlar om Richards uppväxt och hans föräldrar, indelte soldaten Fredrik Modig och hans hustru Charlotta. Andra delen handlar om Richard, hans hustru Susanna och allt som hände i deras gemensamma liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet är en strid : månne döden är en vila
  2. +
  3. Och sakta dalade snöflingor : berättelsen om Alma Karlsson, statarhustru på Julita gård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och sakta dalade snöflingor : berättelsen om Al... av Arne Modig (häftad).

Köp båda 2 för 289 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Modig