Och sakta dalade snöflingor : berättelsen om Alma Karlsson, statarhustru på Julita gård (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2022-07-08
Upplaga
1
Förlag
Arne Modig
Medarbetare
Lenke, Agneta (form)
Dimensioner
220 x 170 x 8 mm
Vikt
301 g
SAB
Lz Karlsson, Alma
ISBN
9789189265073

Och sakta dalade snöflingor : berättelsen om Alma Karlsson, statarhustru på Julita gård

Häftad,  Svenska, 2022-07-08
128
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alma Karlsson (1888-1961) lever sitt liv som statarhustru på Julita gård med allt vad det innebär av plikter och begränsningar. Hon är intresserad av gamla tider och lyssnar gärna när äldre arbetskamrater och grannar berättar om livet förr.
Trots enkla omständigheter utvecklas Alma till en frispråkig och utåtriktad kvinna. Hon är oftast glad, vågar ställa frågor och drar sig inte för att säga ifrån. Hon blir som ett naturligt nav bland kvinnorna på Statarbacken.
När Alma är 58 år rekryteras hon som meddelare för Nordiska Museets kartläggningar av folklivsminnen. Alma är först osäker, men stimuleras av uppdraget och skriver flitigt svar på museets frågor. En kurs i Stockholm blir en ögonöppnare för Alma. Hon inser att hon har något att berätta. Hennes dröm är att skriva sin egen berättelse om livet förr på Julita gård. Det är en utmaning men med hjälp av sin syster skapar hon en bred skildring av människor och verksamheter på gården under de första femtio åren av 1900-talet.
Åren som kommer blir något av en skördetid för Alma. Hon är nu en lokal profil, aktiv i föreningar, på utflykter och hon uppmärksammas även i radio och tidningar för sina kunskaper och sitt skrivande. Arne Modig är barnbarn till Alma Karlsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Och sakta dalade snöflingor : berättelsen om Alma Karlsson, statarhustru på Julita gård
  2. +
  3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 177 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Modig

  • Livet är en strid : månne döden är en vila

    Arne Modig

    Livet har artat sig väl för Richard Modig. Han är social¿demokrat, engagerad i det nystartade Konsum och har en egen byggfirma. Han är gift med Susanna och de har tre små barn. Han har kommit ett långt stycke från det enkla soldattorp där han växt...