Glimmer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2021-11-15
Förlag
Lava Förlag
SAB
Hc.016
ISBN
9789189269316
Glimmer (häftad)

Glimmer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-11-15
219
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Allt, precis allt, kommer att bli bra.
Allt kommer att bli bra.
Allt."

En man på Rörstrandsgatan i Stockholm, med italiensk pudertvål i portföljen och titeln beteendedesigner på visitkortet. En kvinna i 1920-talets Uppsala, hängiven vetenskapen och sina känslor för en viss tysk gästforskare. En man i Östberlins maktelit, med uppdrag att producera guldmedaljer åt republiken.

De är hängivna sina projekt. De är övertygade om att skapa lycka, renhet, styrka och framgång. För allas bästa, eller åtminstone nästan alla till gagn. Med sina såväl korta som längre nedslag tecknar Glimmer en bild av människans ibland underbara men ofta föga smickrande väsen. Är detta en lustig skrattspegel eller ett hotfullt skräckkabinett?

Glimmer är en samling noveller och andra bokstavskombinationer om kärlek, lust, längtan, passion och skönhet. Samt hat, missunnsamhet, galenskap och desperation. Inte minst tonar en berättelse fram om den blinda tron och hur den kan leda oss in i det totalitära, in mot undergången.

Glimmer spänner över hundra år av mänskliga steg och snedsteg. Inte minst idag är den mer brännande aktuell än du anar.

"Jag ska bara se på när månen trillar ner. När midnattståget passerar vandrar jag längs rälsen. Och ser på när månen trillar ner."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glimmer
 2. +
 3. Muren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muren av Mats Samuelsson (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Glimmer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Så vacker, så farlig!
  -, 12 januari 2022

  Oj, vad är detta? Mats Samuelsson följer upp sina kortromaner Muren och Hatten med en samling texter som är på en gång vackra, roliga och livsfarliga (ja, faktiskt).
  Ibland är det poesi, men allt som är oftast en sorts noveller.
  Unikt, mycket läsvärt, omskakande!
  Läs!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mats Samuelsson

 • Hatten

  Mats Samuelsson

  "Kära vänner, låt mig börja med en liten detalj som för er kan tyckas viktig men som för mig snarast är en bagatellartad faktaupplysning, nämligen den att jag är en hatt." När den tyske konstnären Joseph B förlorar sin hatt en blåsig dag...

 • Muren

  Mats Samuelsson

  Jag tar hand om det här nu. Alla kan koppla av. Jag har en mycket vacker plan. Morgonen efter Berlinmurens fall tar språkexperten och den före detta Stasi-agenten Angelika Mittag tåget till Stockholm. Tillsammans med den svenske diplomaten Pälle B...