Patient 43 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2021-12-07
Förlag
Lava Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789189269439
Patient 43 (häftad)

Patient 43

(38 röster)  |  Läs 36 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-12-07
229
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Patient 43 Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hon hade inte trott det om Edvin. Att han efter dåden på sönerna även skulle röja henne ur vägen. Anklaga henne för att under psykos ha dödat deras barn. Se till att hon blev felaktigt inspärrad för tvångsvård på en psykiatrisk inrättning där hennes ord betvivlades mer än hans. Samtidigt förstod hon. Är man tillräckligt trängd har man inget att förlora.

Inifrån sjukhusets slutna avdelning börjar kampen för att bli trodd och få återvända till livet utanför de låsta portarna. I den dramatiska jakten på upprättelse får hon hjälp från oväntat håll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Patient 43
 2. +
 3. Sarek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sarek av Ulf Kvensler (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 36 recensioner av Patient 43. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Wow, vilken spänning
  Stinas_boksida, 21 september 2023

  När sonen dog i vad som sades plötslig spädbarnsdöd hade hon svårt att vara tyst med vad som egentligen hände, att hennes man var den som tog livet av sonen.

  Snart var hon gravid igen och ännu en son föddes. För att skydda sitt barn hade hon nu bestämt sig för att lämna sin man. Men innan hon hinner lämna har även denna son dött.

  Nu tänker hon berätta sanningen, men mannen hinner lura iväg henne och får henne inspärrad på en psykiatrisk inrättning, där han fått alla att tro ... Läs hela recensionen

 2. Rekommenderas
  @minvarldmedbocker, 31 juli 2023

  Patient 43 är en välskriven bok. Till en början känns den uppenbar och jag tänker att ska detta vara ännu en roman om mäns våld mot kvinnor? Efter ett tag är den inte så uppenbar längre och jag börjar att vackla, fundera och analysera. Skickligt gjort av författaren att luras på detta vis.
  Vid ett tillfälle i mitt lyssnande trodde jag verkligen att boken var slut. Det var en perfekt "slutmening" och historien hade lämnat mig att fundera. Men så fel jag hade. Det kom mer, mycket mer än vad... Läs hela recensionen

 3. Överraskande
  Carina Nilsson, 30 juli 2023

  Tycker att detta är en bladvändare. Jag läste ut den på 2 kvällar. Trovärdig, tidsenlig och väldigt obehaglig berättelse. Ett måste för oss som gillar knivskärpa och psykologiska utmarker i thrillers. Hon skriver så att en får ett driv i läsandet och när boken är slut börjar en vänta på nästa. Måste säga att slutet - överraskande.

 4. Rekommenderas!!!
  Vivi Theou, 27 juni 2023

  En psykologisk thriller som ger insyn i hur svårt det kan vara att både leva med och förstå psykisk ohälsa, för både den som lider och den som står bredvid och inte vet hur man kan hjälpa till. Spännande och oerhört sorglig på samma gång.
  Rekommenderas varmt!

 5. Recension
  Em, 2 juni 2023

  Woow vilken debut! 👏 Spännande från början till slut med fantastisk gestaltning och reflektioner under historiens gång. Den går verkligen in i djupet av huvudkaraktärens hjärna. Ett annorlunda perspektiv som verkligen får dig som läsare att tänka till.

  Boken sätter spår. Djupa spår i själen. Samtidigt är boken omöjlig att lägga ifrån sig. Det var längesen jag läste ut en bok så snabbt. Det är riktigt skickligt hur författaren lyckas förvränga ditt eget sinne. Jag som är en hö... Läs hela recensionen

 6. Psykologisk thriller i toppklass

  Detta är psykologisk thriller när det är som bäst! Oväntad vändning i storyn som förbluffar och håller i sig till och med sista sidan.

 7. Skrämmande och fascinerande
  Jenny , 11 december 2022

  Vad får 1 timme på en roddmaskin att kännas som kort tid? Jo, en riktigt spännande psykologisk thriller. Det är mitt bästa tips för ljudböcker i kombination med träning för då längtar jag bara till nästa gång jag kan träna.

  Det här är en ljudbok och debutroman av Kia Hedman. Kia, jag hoppas att du har en ny roman på gång snart.

  Tjusningen med denna roman är vändningarna (plot twists) som sker och oförutsägbarheten hos karaktärerna. Mörka teman inom psykisk ohälsa utgör base... Läs hela recensionen

 8. Sträckläsning väntar!
  @marias_bocker, 22 november 2022

  Att läsa Patient 43 är som att åka en känslomässig bergochdalbana. Det är en psykogisk spänningsroman som är underhållande, frustrerade och skrämmande. Ibland fick jag lägga ifrån mig boken för att jag inte vågade läsa vidare, blev arg eller chockad över manipulationen som pågår, frustrationen av att inte bli sedd eller hörd. Rädslan väcks att hamna i en situation där ingen tror på vad du säger, någonsin. Liksom lycka över att bli hörd och trodd. Sanningarna i historien är många och oväntade... Läs hela recensionen

 9. Spännande
  jonssonsbookworld.blogg.se, 4 november 2022

  Jag börjar med det läskiga som är att vara 100% ärlig. Det som inte passade mig med boken var att den dels är så tjock, men det är en smaksak såklart! Däremot med det i åtanke så tycker jag även att boken var väldigt utdragen, det var så oerhört detaljerat och inte så många hopp i tidslinjen vilket gjorde att jag tråkigt nog fick väldigt dåligt tålamod och ville bara komma fram till vad som faktiskt skulle hända. Det blev otroligt långdraget vissa stunder, men helt plötsligt, däremot, dök vän... Läs hela recensionen

 10. Den går inte att sluta läsa!

  Oj, vilken bok! Det händer då och då att jag blir helt fast redan efter några sidor. Men nu blev jag nästan som hypnotiserad och smög till mig lässtunder så ofta jag kunde.

  Jag vet inte riktigt var jag ska börja eller hur jag ska kunna sätta ord på min läsupplevelse. "Patient 43" är i en klass för sig själv. Den bisarra intrigen kryper in under skinnet på mig, ger mig gåshud och en lätt klaustrofobisk känsla. Jag blir frustrerad, arg, rädd och ledsen, det är som en känslomässig berg ... Läs hela recensionen

 11. Rekommenderas starkt
  @bokannicka, 4 augusti 2022

  Mycket spännande och obehaglig bok som kryper in under skinnet på mig. Den är så välskriven att den kunde vara en självbiografi. Det börjar illa och blir bara värre. Helt i min smak.

 12. Men vilken debut!
  enbrabok, 22 juli 2022

  Det här är nog något av det otäckaste jag läst på länge, och mest spännande . Den kryper sig under skinnet och man är tvungen att bara läsa lite till och lite till tills den obönhörligen tar slut. Fantastisk debut! Det är ett bra språk , och beskrivningarna av ett minst sagt skört psyke är otroligt välskrivna. Och efter den här måste jag verkligen läsa något sötsockrat feelgoodaktigt.

 13. Spännande debut
  Malin , 8 juli 2022

  Författaren låter läsaren dras in i handlingen från första sidan. Det var otroligt svårt att lägga ifrån sig den, för man ville verkligen läsa till sista sidan.

  Denna psykologiska thriller har ett bra driv, är välskriven och får mig som läsare att kastas fram och tillbaka, vad är sant och inte sant? Varje gång jag trodde jag visste var boken var påväg, hände något oväntat.

  Till dig som gillar psykologiska spänningsromaner och thrillers med överraskande slut - läs Patient 43!

 14. Stark debut!
  @iminbokhylla, 8 juni 2022

  Psykologisk thriller när den blir som bäst, när man får gåshud och ryser utav handlingen då anser jag att författaren lyckats med sitt uppdrag att beröra 🙌🏼
  En författare att hålla ögonen på i framtiden!

 15. Spännande
  Lina Emelie Svensson, 25 maj 2022

  Vilken debutroman! Jag blev helt knockad av denna välskrivna och hemska berättelse. Spänningen var på topp genom hela historien och man fastnade fort för huvudkaraktärens kamp. Språket var välformulerat och strukturerat. Tonen i texten var följsam och lätt att hänga med i. Berättelsen var hemsk och fruktansvärd, samtidigt som man bara var tvungen att lyssna vidare för att få reda på hur allt skulle sluta. Tvisten i slutet var både väntad och oväntad på samma gång, men helt perfekt.

 16. Missa inte denna! - Makalöst bra!
  Erikas bokhylla , 10 maj 2022

  Patient 43 är en psykologisk thriller när den är som bäst. Det var längesen som jag läste en bok som grep tag i mig på detta sättet. Milt sagt kan jag säga att den kröp innanför skinnet och kramade krampaktigt om hjärtat.

  Författaren låter läsaren dras in i handlingen från första sidan. Och som vanligt när barn far illa gråter mitt mammahjärta. Hur någon kan skada ett barn är för mig och många andra helt obegripligt. Men inte för alla! Det finns några som går över alla gränser och d... Läs hela recensionen

 17. Bladvändare
  Boklycka , 21 april 2022

  Jag läste på alla lediga stunder. Många känslor som snurrar i kroppen och tankar. Älskar när det känns som om det kunde varit sant. Rekommenderas varmt.

 18. Fantastisk!
  Virre, 13 april 2022

  Wow den här boken fick mig verkligen ur balans, 100% bladvändare.
  Så otroligt spännande med ett otroligt persongalleri och en handling som fick mig att häpna.
  Varje gång jag trodde jag visste var boken var påväg, hände något oväntat.
  Det här är verkligen en WOW-bok som ni alla borde läsa, Älskade ALLT med boken!

 19. Bästa deckaren!
  Anki, 7 april 2022

  En deckare som jag verkligen kan rekommendera. Blandas med hopp och förtvivlan. Ruskigt spännande och WOW vilket slut. Läs den. Du blir inte besviken.

 20. "Du kommer inte kunna sluta läsa"
  @Systrarnaboktokiga , 5 mars 2022

  Författaren är riktigt skicklig på att gestalta karaktärerna. Man åker berg och dalbana känslomässigt när man läser boken. En bok som kommer hänga med mig länge. Handlingen är välskriven och har en välplanerad dramaturgi. Boken känns som enda hel tragedi men samtidigt som en skräckhistoria. Varje kapitel håller dig fast och du vill bara läsa vidare. Slutet kommer överasska dig rejält, så bra planerat.
  Rekommenderas att läsas.

 21. Patient 43
  betttybook (Sandviken), 20 februari 2022

  Jag är inte den första att skriva det, men det här är en bladvändare av rang! Över 400 sidor oavbruten spänning som inte går att lägga åt sidan.

  Allt har ju börjat långt tidigare, men vi kommer in i berättelsen när en mamma ska begrava sin lilla son, en mardröm för vem som helst, men värre ändå efter de misstankar hon känner mot sin make. Samtidigt finns det en stark förhoppning om att hitta tillbaka till kärleken och känslorna som förde dem samman, något som känns hoppfullt när ett... Läs hela recensionen

 22. Rekommenderas!
  Maria Olsson , 14 februari 2022

  Jag har i princip sträckläst denna bok! Med relativt få personer inblandade är den lättläst! Därtill bra språk och korta kapitel gjorde att man bara var tvungen att läsa ett till, och ett till. Huvudpersonens barn dör och hon blir själv anklagad för att ha orsakat det av sin man som får henne tvångsinspärrad. En mardröm! Spännande och rekommenderas varmt! Otroligt stark debut av Kia Hedman!

 23. Den bästa thrillern för 2022 redan korad!
  Readwithamila, 14 februari 2022

  Patient 43 är en roman som biter sig fast i tanken och själen. Det är en roman som gnager, skaver, provocerar och engagerar. Patient 43 handlar om desperation, orättvisor, psykisk ohälsa och kärlek, men framför allt handlar den om barn som far illa. Jag tog upp den här romanen klockan 11, lördagen 22/1 och var fast. 24 timmar senare var den utläst, men inte glömd. Det Kia Hedman gör skickligt är att hon griper tag i läsaren och håller fast en genom hela romanen med felaktiga minnen, tvära kas... Läs hela recensionen

 24. Patient 43
  agnethas_boktips, 13 februari 2022

  Vad säger man efter att ha läst denna spännande, nagelbitare till bok? Jo, så jäkla bra!!! Den här gick verkligen under skinnet på mig, och det var så svårt att lägga ifrån sig den. För man ville verkligen läsa till sista sidan fort för att veta som kommer att hända. Jag hoppas att Kia kommer ut med en ny bok snart. Vilken debut!!!!

 25. Oerhört spännande!
  Lena Fredriksson, 12 februari 2022

  En mörk men oerhört fängslande thriller/roman om en mor som blir anklagad för att ha mördat sina två små söner under psykos. Ju mer jag läser desto mer chockad blir jag. Kan inte ens föreställa mig känslan av att bli anklagad för att ha mördat ens egna småbarn och sen inspärrad på en psykiatrisk inrättningar där bältning, inlåsning och stora mängder psykofarmaka är vardagen och ingen tror på din berättelse. Det är hjärtskärande att läsa om hur hon bryts ner av behandlingen, börjar tvivla på s... Läs hela recensionen

 26. Verklighetstrogen medryckande och fängslande!
  Snezana Lindskog, 5 februari 2022

  Detta är en bok som är värd att läsa om efter ett tag, precis som Stephen Kings böcker!

  En Skrämmande skildring! Depression, psykisk ohälsa och tvångsvård är temat i Kia Hedmans psykologiska spänningsroman Patient 43!

  Verklighetstrogen medryckande och fängslande. En skickligt skapad berättelse med många vindlingar.

  Att inte bli trodd på är oerhört frustrerande!

  När jag äntligen känner mig säker i mina spekulationer om fortsatt handling och sanning
  då ly... Läs hela recensionen

 27. Otroligt spännande och välskriven bok. Mina känslor...
  Alltidenbok, 26 januari 2022

  Otroligt spännande och välskriven bok. Mina känslor och tankar kittlas från början till slut. Det är en mörk och hemsk berättelse som berör mig. Den är skickligt berättad med oväntade tvister och går ända in i människans psyke. Läs den!

 28. Patient 43

  Spännande, välskriven debut som ger kalla kårar längs ryggraden. Svår att släppa.
  Sorglig, skrämmande och ruggigt bra. Säger bara: Läs den!

 29. Redan läst årets bästa thriller?!
  Enboknagrakopparte (Jönköping), 16 januari 2022

  Wow! Vilken debut! Se upp! Vi kommer se mer av Kia Hedman. Det är januari och jag kan ha läst en av årets bästa thrillers. Kia Hedman leker med min hjärna ända in till de sista sidorna.

 30. Bladvändare!
  Maria, 13 januari 2022

  Vilken bra bok!
  En riktig bladvändare.
  Ont i magen, hemsk, sorglig, hoppfull och oväntad. Det känns som en bra sammanfattning av boken.
  Rekommenderas verkligen!

 31. Spänning på högsta nivå!
  Lena Rosholm, 13 januari 2022

  Fruktansvärt hemsk och otrevlig men oerhört skickligt gjord. Verklighetstrogen så den kunde varit sann. Den kändes och berördes på djupet. Rekommenderas verkligen!

 32. Patient 43 Kia Hedman
  Per A, 11 januari 2022

  En mörk men oerhört fängslande thriller/roman med ett detaljerat och välskrivet språk.
  En bok som engagerar läsaren från första sidorna till sista sidorna.
  En mor som blir anklagad för att under psykos ha mördat sina två små barn.
  För att vara en debutroman av författaren blir betyget 5 stjärnor.
  Boken kan absolut rekommenderas.

 33. Välskriven debut!
  Emelie, 8 januari 2022

  Detta är en riktigt bra debutroman, den är skrämmande, välskriven och fängslande.

  Boken fångar mig hela vägen igenom, att lägga bort den går inte utan jag måste veta vad som sker!
  Både miljöer och karaktärer är välskrivna och trovärdiga, historian är medryckande och fängslande. Mammans desperation och sorg känns genom hela boken, och jag är arg, glad, ledsen och nära på panikfylld med henne.

  Det är mycket oförutsägbart som sker i boken, och framförallt slutet vilket var helt fantastiskt bra!

 34. Otroligt spännande debut roman!
  Boknjutaren (Äppelviken), 5 januari 2022

  Det som inte fick ske hände igen. Förtvivlat såg hon Noel livlös i händerna på Edvin. Först Leon och nu Noel, hon hade inte lyckats rädda någon av sina söner. Hon måste fly för att rädda sig själv, men orken finns inte. För att hon inte ska kunna anmäla honom kontaktar han en bekant och får henne tvångsvårdad på en psykiatrisk inrättning. Alla tror hon är självmordsbenägen efter att ha dödat sina barn. Men hon ska ta sig ut och få upprättelse, Edvin ska inte komma undan en gång till!
  Läs hela recensionen

 35. Rekommenderas!
  Anna, 3 januari 2022

  Så bra debut! Boken berörde och blev mer och mer spännande ju längre jag läste. Jag ser verkligen fram emot att få läsa fler böcker av Kia Hedman.

 36. En riktig bladvändare!
  Therese , 2 januari 2022

  En spännande roman som är svår att lägga ifrån sig då man blir så inne i handlingen och vill veta var som händer näst. Man hålls nära huvudrollsinnehavaren och får följa en väl sammanvävd historia som engagerar och väcker känslor och läslust. Jag kan varmt rekommendera den.

Visa alla 36 recensioner