Amitié : Svenska Institutet i Paris - en kärlekshistoria (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2021-12-10
Förlag
Arvinius+Orfeus Publishing
Medarbetare
Norén, Lars (förf.) / Madestrand, Bo (red.) / Hedengren, Pompe (form) / Hedengren, Tilda (form)
Illustratör/Fotograf
Stina Wirsén
Dimensioner
305 x 238 x 23 mm
Vikt
1275 g
SAB
Bf
ISBN
9789189270251
Amitié : Svenska Institutet i Paris - en kärlekshistoria (inbunden)

Amitié : Svenska Institutet i Paris - en kärlekshistoria

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-12-10
239
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den svenska och franska kulturen har haft en lång och passionerad kärlekshistoria i Paris. I femtio år har 1500-talspalatset Hôtel de Marle varit en viktig mötesplats för de båda kulturerna. Här öppnade svenska staten 1971 Svenska institutet i Paris Sveriges enda kulturhus i utlandet.

I boken berättar vi om det unika stadspalatsets historia och om alla de spännande evenemang som ägt rum här. Här kan du bland annat läsa om hur sångerskan Barbro Hörberg lärde Georg Riedel dricka cassis, om en oförglömlig festkväll med huvudpersonerna ur Christer Strömholms kontroversiella fotobok Vännerna från Place Blanche, hur Svenska institutet i Paris visade Hilma af Klint innan hon blev allmänt känd och hur en ung svensk fotograf vid namn Eva Klasson fick sitt internationella genombrott i Paris. Här finns också gästspel från August Strindberg, Greta Knutson, drottning Kristina, Gunnar Ekelöf och många andra kulturpersonligheter som gjort Paris till ett andra hem.

Det är en bok om ett hus, om människor, om kulturer, men framför allt om vänskap. Amitié!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Amitié : Svenska Institutet i Paris - en kärlekshistoria
 2. +
 3. Amitié : institut suédois ā Paris - une histoire d-amour

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amitié : institut suédois ā Paris - une histoir... av Bo Madestrand, Carl Henrik Svenstedt, Magnus Olausson, Marie Darrieussecq, Maria Ridelberg-Lemoine (inbunden).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Amitié : Svenska Institutet i Paris - en kärlekshistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Två tummar upp
  Homer, 28 april 2023

  Man blir glad av att den här boken har skrivits, sammanställts. Den har naturligtvis sina luckor i tid och täckning, men det får man stå ut med.

 2. En bok att njuta av
  Jan Jälkinger, 7 mars 2022

  En fantastisk bok där texten ger nya kunskaper och illustrationerna gör att man befinner sig i Paris, åtminstone i tanken. En bok att återkomma till om och om igen!

Visa alla 2 recensioner