Midsommarafton Midsommarkransen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (247.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
John Pekkari
Utgivningsdatum
2020-11-18
Förlag
Bookea
ISBN
9789189281233
Midsommarafton Midsommarkransen (ljudbok)

Midsommarafton Midsommarkransen (ljudbok)

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-11-18

Styckköp

131

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I Midsommarafton Midsommarkransen möter du fyra personer bosatta i denna Stockholmsförort, som alla befinner sig i ett skede då livet inte ter sig så lätt. Den förtidspensionerade yrkesofficeren Ronald har fått nog och bestämt sig för att på ett värdigt sätt supa ihjäl sig. Långtidssjukskrivna Britta tvingas gå uttröttande långpromenader för att ens kunna sova om nätterna. Hon jagas av tankar och minnesbilder från förr, minnesbilder hon försöker fly från.

Karriäristen och familjefadern Jan-Åke befinner sig mitt i livet och upplever stor frustration på grund av ett uteblivet sexliv. Störiga arbetskollegor och Södermalmsbor tär också på hans krafter. Jan-Åke önskar att allt vore som förr. Nioårige Nils tillbringar varannan helg hos pappa som sedan separationen från mamma helst dricker alkohol och spelar på travhästar. Han gör vad han kan för att muntra upp sin far. När stunderna är svåra för Nils finns alltid en Plopp inom räckhåll.

Under trehundrasextiofem dagar får vi följa karaktärernas liv och leda, bekymmerslöst ovetandes om den förestående och oundvikliga undergången. Midsommarafton Midsommarkransen är ingen kärlekshistoria. Midsommarafton Midsommarkransen är en i-frånvaron-av-kärlekshistoria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Midsommarafton Midsommarkransen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra grejer!
    Per Fäkt, 3 december 2020

    En välskriven suggestiv berättelse om fyra karaktärer med vissa tillkortakommanden. Väl spenderad tid med annorlunda roman och behaglig berättröst. En finfin ljudbok spm rekommenderas varmt.

  2. Rekommenderar varmt
    Josefin, 3 december 2020

    Det är sällan man blir så positivt överraskad av en förhållandevis ny författare. Komplexa karaktärer, med ett mörker och samtidigt en älskvärdhet. Skicklig uppbyggnad i storyn och spännande från början till slut. Hoppas att få läsa mer från denna talangfulle författare.

Visa alla 2 recensioner