Att leda i karismatiska miljöer : strategi, organisation, kultur och andlig tillväxt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2021-06-02
Förlag
Semnos förlag
Medarbetare
Bergroth, Malena (red.)
Dimensioner
215 x 145 x 24 mm
Vikt
460 g
SAB
Cgc,Ckss
ISBN
9789189290259
Att leda i karismatiska miljöer : strategi, organisation, kultur och andlig tillväxt (inbunden)

Att leda i karismatiska miljöer : strategi, organisation, kultur och andlig tillväxt

Inbunden Svenska, 2021-06-02
280
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur utvecklas och utövas ett gott och sunt andligt ledarskap?

Haveriet i Knutby har förstärkt uppfattningen att det bästa är att få bort karismatiken i församlingarna. Kan verkligen en sund karismatik och ledarskapsmodeller utan maktanspråk och andliga övergrepp bli verklighet?

Under drygt 100 år har en speciell andeutgjutelse påverkat människor, vilket medfört att karismatiska församlingar vuxit fram på ett lavinartat sätt. Detta har inte skett smärtfritt. Fel har begåtts av ledare. All karismatik har inte varit sund.

Magnus Jonegård har lång erfarenhet av ledarskap, både från näringslivet och som pastor och församlingskonsult i cirka 25 karismatiska miljöer. På ett personligt sätt belyser han likheter och olikheter mellan näringsliv och församlingsliv, och han beskriver ledarskapets möjligheter och svårigheter med hjälp av många exempel.

Flera kapitel berör Filadelfiaförsamlingen i Knutby, där författaren verkat som församlingskonsult under ett år, och vi får unika inblickar i församlingens teologi och ledarskap som inte tidigare varit kända.

Boken tar också upp högaktuella frågor kring hur man identifierar och hanterar maktmänniskor samt förhindrar sektliknande och osunda drag i församlingen.

Hur bibelsyn, värderingar, demokrati kan förhålla sig till ett modernt församlingsbygge. Pelle Hörnmark, pastor och Chairman Pentecostal European Fellowship

Framgångar, misstag och avarter som blir till hjälp att förstå en del av vår historia, men också ... framtiden. Sune Nordin, pastor och församlingshandledare EFK

Magnus Jonegård arbetade länge som konsult och chef inom management och IT-branschen. Efter cirka 30 år i näringslivet kallade Gud honom till pastor. Med en masterexamen i teologi från USA som grund, har han sedan 2004 arbetat som pastor och församlingskonsult inom Pingst och Evangeliska Frikyrkan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att leda i karismatiska miljöer : strategi, organisation, kultur och andlig tillväxt
  2. +
  3. Ord för dagen - 365 texter för styrka & sinnesro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord för dagen - 365 texter för styrka & sinnesro av Sofia Sivertsdotter (häftad).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »