Roten som bär dig : om Israel i Nya testamentet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2021-11-17
Upplaga
2
Förlag
Semnos förlag
Dimensioner
180 x 135 x 14 mm
Vikt
230 g
SAB
Ccb
ISBN
9789189290389
Roten som bär dig : om Israel i Nya testamentet (häftad)

Roten som bär dig : om Israel i Nya testamentet

Häftad Svenska, 2021-11-17
213
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det räcker med att nämna namnet Israel så reagerar folk på olika sätt. En av många svårigheter med att skriva en bok om Israel är just att ämnet är så komplext. Många nalkas ämnet med ett historiskt perspektiv och andra med ett politiskt.

Den som läser sin bibel kan inte undgå ämnet. Men undervisning om Israels ställning i bibeln och i ändens tid är sällsynt idag. Författaren skriver lättförståeligt och inspirerande om Israels unika roll i Nya testamentet. Det går nämligen inte att bara förpassa Israel till Gamla testamentet. Den spännande upptäckten att Israel är Guds redskap personifierat i Jesus Kristus ger nya, fascinerande perspektiv.

Visar på kyrkans judiska rötter och argumenterar övertygande mot ersättningsteologin. Ger samtidigt en balanserad syn på vad vi kan veta om Israels roll i ändens tid.

- Anders Gerdmar, rektor Skandinavisk teologisk högskola

Hans genomgång av Israels roll i Nya testamentet ger läsaren en överskådlig bild av den judiska kontexten som Jesus och apostlarna levde i. ... en mycket fin och viktig bok som säkerligen kommer väcka många nya tankar och upptäckter, för fördjupad bibelförståelse, hos läsaren.

- David Åhlén, tidningen Dagen

Håkan Sunnliden prästvigdes för tjänst i Svenska kyrkan 1978 av biskoparna Bo Giertz och Bertil Gärtner. Håkan är gift med Kari och tillsammans har de tre vuxna barn och åtta barnbarn. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, bl a Så länge dagen varar, (Semnos 2020).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Roten som bär dig : om Israel i Nya testamentet
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Sunnliden