Kokain (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Vanessa Frank (del 4)
Antal sidor
587
Utgivningsdatum
2022-06-15
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
178 x 110 x 37 mm
Vikt
312 g
SAB
Hc
ISBN
9789189298569
Kokain (pocket)

Kokain

(33 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-06-15
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Som en svensk The Wire i bokform. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren av Pascal Engman.

En våldsam avrättning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.

Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Kokain är den fjärde, frist ende delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna hisnande, mörka thriller skildras de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn.

Pascal Engman var tidigare journalist och krönikör på bland annat Expressen. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av en samstämmig kritikerkör för sin sylvassa iakttagelseförmåga och höga relevans i vår allt brutalare samtid. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Frågor om klass och identitet är beståndsdelar som löper som en röd tråd genom Pascal Engmans författarskap. Han är idag en av de mest lästa författarna i sin generation.

"Med Kokain visar han att han är Sveriges bästa crime-författare. Läs den." - Alex Schulman
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kokain
 2. +
 3. X

De som köpt den här boken har ofta också köpt X av Pascal Engman (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kokain. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kokain
  Augusta Södergren, 27 juni 2023

  Helt otrolig bok, ni MÅSTE LÄSA DEN genast. Den är beroendeframkallande och man kan inte sluta läsa. Läs gärna de tidigare bäckerna i serien om Vanessa Frank innan

 2. Verklighetstrogen bok med hög spänning
  Caroline Ljungberg, 10 december 2022

  Säger bara wow! En otroligt spännande bok där man verkligen känner att författaren i många fall skildrar precis den verklighet vi läser om i nyheterna gällande gängkriminaliteten. Har rekommenderat boken till alla jag känner (och även att de ska läsa de tidigare böckerna i serien då de är helt fenomenala!).

 3. Alla borde läsa
  Annette, 10 september 2022

  Boken är jättebra och spännande (liksom tidigare med Vanessa Frank) men bitvis var berättelsen så hemsk att jag måste lägga undan den ett tag och göra nåt annat. Det är svårt att ta in att detta förekommer NU! I Sverige! En bok som man tänker på länge efter att man läst färdigt!

 4. Går inte att sluta läsa
  KV Lancelot, 2 augusti 2022

  Har aldrig sträckläst en bok så mycket som denna! Bra tempo vilket gör boken mer livlig. Läser du en sida - kommer du att läsa nästa också.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Pascal Engman