Edith, Alex och enhörningarna (inbunden) Spara 19%
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2021-09-13
Förlag
Bookmark Förlag
Illustratör/Fotograf
Mia Fernau
Dimensioner
255 x 210 x 9 mm
Vikt
333 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189298576
Edith, Alex och enhörningarna (inbunden)

Edith, Alex och enhörningarna

(20 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-13
109 135 Du sparar 26 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Edith, Alex och enhörningarna Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tänk om man vaknade upp en dag och allt fantastiskt var möjligt?
När sexåriga Edith vaknar är hon full av förväntan. Papporna har dukat upp frukost och det spritter i benen. Idag ska hon gå till förskolan med bästisen Alex, och då kan allt hända. Men händer det verkligen?
Daniel Paris är programledare, socionom och debattör. Hans barnboksdebut är en drömsk och lekfull saga för både små och stora med öppna sinnen. Berättelsen är bildsatt av konstnären och illustratören Mia Fernau.
Sagan utmanar läsaren att stanna upp vid denna växelverkan mellan dröm, vardag och fantasi. Ämnen som i vuxenvärlden är abstrakta och existentiella kan för ett barn vara så rena och enkla som frågan; varifrån kommer drömmarna?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Edith, Alex och enhörningarna
 2. +
 3. Mamma Mu simmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mamma Mu simmar av Jujja Wieslander, Sven Nordqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Edith, Alex och enhörningarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Älskar denna bok
  Ninah, 2 maj 2023

  Min dotter älskar denna bok. Enda boken hon sitter still och lyssnar på hela. Hoppas det kommer fler om drömmar och enhörningarna🙂🙂

 2. Viktigt budskap!

  Viktig, stark och innehållande söta illustrationer! Boken bjuder på magiska enhörningar och Mycket, Mycket kärlek!

  Vi får träffa Edith som har en bästa kompis som heter Alex de träffas ofta och tycker Mycket om varandra. En dag när Edith går över till Alex så bestämmer de sig för att gå ut i parken som ligger i närheten och där börjar ett Riktigt magiskt äventyr.

  En söt barnbok med magiska illustrationer och ett Fint budskap!

 3. Dröm och verklighet
  Anni, 1 mars 2022

  Första delen av boken är full fantasi med barn som är ute på egen hand och rider på enhörningar, flyger med fåglar och simmar med delfiner. Sedan vaknar huvudpersonen och vi förstår att allt bara var en dröm, men verkligheten visar sig vara riktigt trevlig den också. Inbjuder till samtal om dröm och fantasier. Mycket fina illustrationer.

 4. Så fantastiskt fin

  Så fantastiskt fin barnbok med hbtq-familj och barns drömmar!
  Magisk är förnamnet till boken, Fantasi är mellannamnet och Regnbåge är efternamnet.
  Mycket bra! (Även mycket uppskattad av pojke 4 år)

 5. Fantastisk och viktig!
  Mikaela Davidsson, 28 september 2021

  En helt fantastisk saga och viktig bok! Fina illustrationer och ett viktigt budskap. En härlig avstickare i djungeln bland sterotypiska sagoböcker där kärnfamiljen oftast kännetecknar mamma, pappa och barn!. Bra jobbat Daniel.

 6. En uppskattad bok av 3-åring
  Sabina , 27 september 2021

  Köpte boken till min kompis barn som är tre år. Hon fängslades av bilderna, färgerna och hade intresse för boken. Uppskattat helt enkelt!

 7. Fantastisk!
  Josephine, 27 september 2021

  Denna bok fångade båda mina barn (4&8) direkt! Öppnade upp för diskussioner om både enhörningar och att kompisen också har två pappor. Toppen!

 8. Fantasi, äventyr och inkluderande
  Sandra Malmsten, 27 september 2021

  Jag och min son älskar boken, den tar oss hem till Edith och hennes pappor och sedan iväg på ett fartfyllt och lagom spännande äventyr! Den öppnar upp för sååå mycket samtal med vår son, redan i andra uppslaget får vi prata familjekonstellationer, senare får vi prata och "provsmakar" bakverk på picknicken och sedan får vi avsluta med att fundera vad en dröm är och vad som händer på riktigt och i drömmen. Min son relaterar och berättar sina drömmar. Tack för en underbar bok som ger underbara stunder med min son!

 9. Inkluderande
  Bokdjungeln , 15 september 2021

  En bok som öppnar upp för samtal om drömmar och vad man kan drömma om.
  Jag tycker om att boken har med att en familj inte behöver bestå av en mamma och en pappa utan att lägga allt fokus på det. Jag tror att genom att läsa böcker för barn där de får se olika familjekonstellationer, pojkar med kjolar, kvinnor med skägg osv utan att lägga någon värdering vid det så kan vi normaliserar ett samhälle där alla är välkomna. Jag har i alla fall en önskan om att mina barn ska bli inkluderande män... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Dags att sluta amma, säger mamma

  Moa Wall Kubilius, Mia Fernau

  En bilderbok för 1-4 år som skildrar ett amningsavslut ur barnets perspektiv. Mamma bestämmer att det är dags att sluta amma. Vi får följa med mamma och barn genom deras amningsavslut. Det här är inte en instruktionsbok för att sluta amma, utan en...

 • Der Schlssel der Kelten

  Daniel Paris

  Die Grundthese des Buches ist, dass die meisten unserer Ortsnamen in Wirklichkeit aus der keltischen Sprache kommen. Es gelang denn auch, zahlreiche Namen auf ihre keltischen Bestandteile zurckzufhren und ihre wahre Bedeutung zu entschlsseln. Im L...