Det Oavsedda Ledarskapet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2003-06-01
Upplaga
1
Förlag
Academia adacta AB
Medarbetare
Johannisson, Bengt
Dimensioner
220 x 150 x 5 mm
Vikt
220 g
SAB
Qbab
ISBN
9789189300071
Det Oavsedda Ledarskapet (häftad)

Det Oavsedda Ledarskapet

Häftad Svenska, 2003-06-01
229
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ledarskap tar sig en mängd olika uttryck varav många faller utanför den traditionella ledarskapsforskningens blickfång. Ledarskap utövas på osedda arenor och det utövas ofta utan att det föreligger någon djupare medvetenhet därom. I mångt och mycket är därför ledarskap o(av)sett. Ledarskap är på en och samma gång både osett och oavsett. Det som presenteras i denna skrift kan ses som ett försök att åstadkomma ett trendbrott. Det är ett försök att inskärpa medvetenheten om ledarskapets sociala konstruktion. Det är också ett försök att lämna den avsedda aspektblindheten till förmån för ett oavsett aspektseende, ett seende som utmanar etablerade och rådande (syn)intryck och uttrycksformer.

Där andra framhäver modernistiska dygder som utbildning, självutvärderingar, humanism, tidsoptimism, framgång och frihet, framträder i Det oavsedda ledarskapet odygdigheter som inbillning, meningslöshet, förolämpningar, tidsnöd, tråkighet och inskränkthet. Där andra låter Benjamin Franklins ande sväva över ledarskapets praktiker, frambesvärjs postmodernitetens ledarskapsspöken i form av Ned Ludd, Carl von Linné och Niccolò Machiavelli.

Boken lämpar sig för fördjupningskurser på högskolenivå i organisation och ledarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det Oavsedda Ledarskapet
  2. +
  3. Det oavsedda entreprenörskapet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det oavsedda entreprenörskapet av Daniel Ericsson, Helene Ahl, Frederic Bill, Bengt Johannisson, Pernilla Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna