Drottningens profet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2023-09-13
Upplaga
1
Förlag
Bookstrap Publishing AB
Medarbetare
Gidlund, Sara (form) / Kilström, Rickard (foto)
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
668 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189302082

Drottningens profet

Inbunden,  Svenska, 2023-09-13
255
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Historien utspelar sig i södra Frankrike i mitten av 1500-talet. Michel de Nostradame är läkaren och astrologen som påstås kunna bota farsoter och skåda in i framtiden. Trots det lyckas han inte förutspå det dråpslag som drabbar hans familj. Plågad av skuldkänslor utsätter han sig för dödliga faror och svåra påfrestningar ända till den dag då han återfår sansen och sin magiska förmåga, att förutsäga kommande händelser. Han tar sig namnet Nostradamus och hans profetior når det franska hovet och den mäktiga drottningen, Katarina av Medici, anlitar honom som sin astrolog och siare. Trots drottningens beskydd lever Nostradamus under ständigt hot. Han är involverad i en livsfarlig kamp mot Inkvisitionen som vill bränna både människor och böcker på bål.

Drottningens profet är en historisk spänningsroman om den mytomspunne Nostradamus (1503-1566) och den våldsamma och omvälvande tid han levde i - inte olik vår egen. Det är också en roman om de kvinnor som stod honom närmast.

Anna Carlstedt doktorerade på Nostradamus författarskap och har översatt hans profetior till svenska i samarbete med Jan Stolpe. Den senaste av hennes historiska fackböcker är Renässansrebeller: från Cecilia Vasa till kung Kristina. Till vardags arbetar hon som utbildningsledare vid Kungliga Tekniska högskolan. Drottningens profet är hennes första roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drottningens profet
  2. +
  3. Poeter och profeter : från Platon till Mare Kandre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Poeter och profeter : från Platon till Mare Kandre av Anna Carlstedt, Anders Cullhed (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Carlstedt