Skogen där stjärnorna slocknar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (307.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2022-03-04
Förlag
Lavender Lit
Översättare
Cecilia Falk
ISBN
9789189306271

Skogen där stjärnorna slocknar Ljudbok

(90 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-03-04

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Yona är bara två år gammal när hon kidnappas från sina välbärgade föräldrar i Berlin. Hon tvingas växa upp djupt inne i östra Europas skogar och lär sig allt om hur man överlever de hårda vintrarna, bygger skydd som står emot vädrets makter och hur man hittar föda.

När hennes kidnappare senare dör har Yona blivit en vuxen kvinna - och nu är hon alldeles ensam. Samtidigt har andra världskriget brutit ut och Yona stöter på en grupp judar som har flytt ut i skogen för att undkomma nazisterna. Förskräckt över att få veta vad som händer ute i världen bestämmer sig Yona för att lära dem allt hon kan om att klara sig i skogen.

Gruppen kommer varandra allt närmare, men när en av Yonas nya vänner utsätter henne för ett fruktansvärt svek flyr hon och hamnar mitt i en by som ockuperats av tyskarna. Och när hon plötsligt ställs öga mot öga med någon hon aldrig trott sig få se igen skakas hela hennes värld om.

Efter succén med De bortglömda namnens bok är Kristin Harmel återigen aktuell med en gripande historia som utspelar sig under andra världskriget. Boken bygger på verkliga händelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Skogen där stjärnorna slocknar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  -, 15 februari 2024

  En bok som var svårt att inte fastna i. Det som hände en fruktansvärd tid med hemska händelser men vacker berättelse. Rekommenderas!

 2. Spännande o fantastisk berättelse
  -, 11 januari 2024

  Väldigt bra bok. Svår att lägga ifrån sig. Intressant o spännande berättelse om en flicka, en kvinnas uppväxt och liv under en förfärlig tid.

 3. Stark
  -, 24 oktober 2023

  Ny författare för mig. Skriver fängslande och berörande på varje sida. Svårt att släppa boken.

 4. Skogen där stjärnorna slocknar
  -, 25 augusti 2023

  En fantastisk och tänkvärd bok om judarnas tillvaro under kriget. Om andra människors hjälpsamhet.

 5. Fascinerande
  -, 13 maj 2023

  Ibland vill man blunda av skam över mänsklighetens historia. Den här boken ger läsaren ett nytt perspektiv på andra världskriget. Vi får följa människor med stort mod och en vilja att överleva. Vi får insikt i hur skogen kan skydda oss men också ge oss liv.

 6. Mycket bra bok!
  -, 3 maj 2022

  Fängslade.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Kristin Harmel