Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2022-01-10
Förlag
Lavender Lit
Översättare
Carina Jansson
Originaltitel
Migrations
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789189306325

Den sista migrationen

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-01-10
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"[En] av mina bästa läsupplevelser någonsin."
Johanna Lundin, SVT Go'kväll

Den hyllade internationella bästsäljaren! Franny Stone har tillbringat hela livet vid havet, driven av kärleken till fåglarna som svävar ovanför. Men när klimatförändringarna medför att alla vilda djur börjar dö ut i fruktansvärd hastighet börjar även hennes älskade fåglar att försvinna.

På Grönland hittar hon den sista flocken silvertärnor, som migrerar längre än något annat djur, och hon bestämmer sig för att följa dem till deras slutmål på Antarktis. Hon lyckas komma ombord på Saghani, en av världens sista fiskebåtar, och tillsammans ger de sig ut på en farofylld färd över havet.

Men Franny bär på ett mörkt förflutet. Ett förflutet kantat av förluster fram till den fruktansvärda incident som tvingade henne till denna sista migration. Medan Saghani följer silvertärnorna i skyn avslöjas Frannys hemligheter bit för bit och hon inser att det hon har försökt fly ifrån under hela sitt liv slutligen har hunnit ikapp henne.

Den sista migrationen är en hjärtskärande vacker kärleksförklaring till djuren och naturen. Men det är också en spännande och tidlös historia om vad vi är beredda att göra för de vi älskar. En bok för alla som gillade Där kräftorna sjunger och Binas historia.

"Den sista migrationen är en stor berättelse, en kärlekshistoria till världen."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Här och var skymtar skärvor av Frannys hemlighetsfulla förflutna och skapar stigande spänning kring den fasansfulla händelse som tvingat henne på ständig flykt. Den sista migrationen skildrar en fascinerande miljö med spänning, empati och försoning."
Gunilla Bergdahl, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den sista migrationen
 2. +
 3. Dubbelporträtt : en roman om Agatha Christie och Oskar Kokoschka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dubbelporträtt : en roman om Agatha Christie oc... av Agneta Pleijel (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den sista migrationen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dystopisk
  butomusu, 12 mars 2024

  Mäktig berättelse i en dystopisk miljö där de flesta djur dött ut. Handlar dock mest om Franny och besättningen på en av de sista fiskebåtarna. Jag hade svårt att ta till mig boken, Franny betedde sig alltför obegripligt. Man fick en del svar på slutet, men då var det lite för sent för att påverka intrycket av boken.

 2. En genuin läsupplevelse
  Maja , 8 augusti 2023

  En bok som är svår att lägga ifrån sig. Fick en starkt förhållande till huvudpersonen, känslomässigt gripande. Planetens mående i blixtbelysning. Bokens avslut gav mig tårar i ögonen...

 3. Rekommenderas
  Bokdjungeln , 5 april 2022

  Jag hade läst massor av fina recensioner om denna bok innan jag valde att läsa den själv. Ofta är jag lite orolig när en bok fått så fint omdöme då jag tänker att det kan vara lite upphypat. Men denna gång vill jag ställa mig på hejaropssidan. Aldrig hade jag väl trott att en bok som delvis handlar om fåglar skulle fånga mitt intresse så starkt. Men jag har varit fast under läsningensgång. Jag tycker att handlingen är fantastisk och författaren håller kvar mitt intresse boken igenom.
  Rekommenderas verkligen!

 4. Mycket bra bok
  @bokslukarfeministen, 3 februari 2022

  Den sista migrationen har blivit hyllad, och jag förstår definitivt varför! Det är en bok skriven om ett tungt ämne som definitivt gör ens klimatångest värre, men samtidigt är den skriven på ett sätt som gör boken lätt att ta till sig. Den sista migrationen är en sådan bok som fångar läsaren direkt och där spänningen håller fast i en till sista sidan. Berättelsen är mörk, men hoppet finns ändå där hela tiden vilket gör att en bara måste fortsätta läsa för att se var berättelsen slutar. Jag bl... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Charlotte McConaghy