Skogen där stjärnorna slocknar (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2023-02-13
Förlag
Lavender Lit
Översättare
Cecilia Falk
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
233 g
SAB
Hce
ISBN
9789189306844

Skogen där stjärnorna slocknar

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-02-13
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I Berlin 1922 kidnappas en tvåårig flicka. Tjugo år senare lever hon i skogen och hennes kidnappare har lärt henne allt som behövs för att överleva. Hur man samlar mat, gör upp eld och bygger skydd. Hon kallas för Yona, men hon har igen aning om vem hon egentligen är.

Samtidigt har andra världskriget brutit ut och Yona stöter på en grupp judar som har flytt ut i skogen för att undkomma nazisterna. Förskräckt över att få veta vad som händer ute i världen bestämmer hon sig för att hjälpa dem, trots att hon alltid lärt sig att hålla sig undan människor.

Tillsammans flyr gruppen djupare in i skogen och kommer snart varandra allt närmare. Men när en av Yonas nya vänner utsätter henne för ett fruktansvärt svek flyr hon - och hamnar i tyskarnas klor. Och när hon plötsligt ställs öga mot öga med någon hon aldrig trott sig få se igen rämnar marken under hennes fötter.

Efter succén med De bortglömda namnens bok är Kristin Harmel återigen aktuell med en gripande historia som utspelar sig under andra världskriget. Boken bygger på verkliga händelser.

"En vindlande, spännande, romantisk och hjärtskärande historia."
Kenneth Gysing, Femina

"Starkt och gripande om engagemang mot nazismen under andra världskriget."
Belinda Graham, JPS MEDIA
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skogen där stjärnorna slocknar
 2. +
 3. De bortglömda namnens bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt De bortglömda namnens bok av Kristin Harmel (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skogen där stjärnorna slocknar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En nagelbitare
  Carina , 28 juli 2023

  Jag gillar böcker som baseras på verkliga händelser. Förföljelsen av judar är så hemsk och det finns många berättelser. Boken är spännande och gripande från första stund.
  Jag har även läst Det bortglömda namnens bok av samma författare som var riktigt bra.

 2. Osannolik sannolikhet?!
  Jan-Erik Moreau, 18 juli 2023

  Läste med visst stigande tvivel om de olika möten/sammanträffanden som boken bygger upp sin "berättelse" kring. Efterordet ger med alla referenser (som kontrollerats) intrigen trovärdighet om än med kanske lite för mycket romantisering? Trots detta läggs en ytterligare stjärna till.

 3. Gud som tonsättare.
  AS, 8 juli 2023

  Läkande. Bejakande. Väldigt vacker! En skildring om tro och tvekan. Om det goda och det onda. Om livets cirklar. Om det outtalade med snart sagt ett ordlöst språk. Ett mästerverk! En hyllning till livet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kristin Harmel