Vårdnaden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2021-04-16
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 131 x 18 mm
Vikt
321 g
SAB
Hc
ISBN
9789189308749
Vårdnaden (häftad)

Vårdnaden

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2021-04-16
211
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Platsen är Mörbylånga, flickan som bor där älskar sin pappa över allt annat. Men med åberopande av barnets bästa tas pappan och det goda livet ifrån henne i samband med föräldrarnas skilsmässa.
Vårdnaden är en berättelse om en pappa som rustar dottern för livet, samt en skildring av det nära samtalet i en relation fylld av humor, förlåtelse och kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vårdnaden
 2. +
 3. Änglaträdet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Änglaträdet av Lucinda Riley (pocket).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vårdnaden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Angelägen bok om ett bortglömt ämne
  Fredrik Svensson, 24 augusti 2022

  Vårdnaden är en tät berättelse om ett angeläget ämne som utspelar sig i en närliggande men ändå svunnen tid. Mörbylånga på Öland utgör berättelsens geografiska centrum och författaren ger en målande bild av hur det var att leva i en småstad under 1960-talet. Mot denna akvarell av ett i många stycken idylliskt småstadsliv står en vårdnadstvist som avslöjar sprickorna i folkhemmet. Det är en vacker berättelse om kärleken mellan en flicka och hennes pappa som bara växer trots ett påtvingat avstå... Läs hela recensionen

 2. Ömsint om kärleken mellan far och dotter
  Linnea af Kleen, 2 mars 2022

  Vårdnaden är en ömsint berättelse om en dotters kärleken till sin pappa. Men också en pappas oändliga kärlek till ett barn och Kolare lyckas med att berätta den utan att det blir sentimentalt eller smetigt.
  Kolare målar upp en barndom fylld av familjens egenheter med en pappa som utför stort som smått noggrant och efter eget huvud. Detaljrikedomen är otrolig, många gånger under läsningen slås jag av hur mitt i prick scener och skeenden beskrivs och jag njuter av det långsamma tempot och d... Läs hela recensionen

 3. Välskriven, berörande och alltjämt relevant
  David Danielsson, 29 november 2021

  Jag hade målat upp bilden av att kastas direkt in i en berättelse om en vårdnadstvist med allt vad man kan förvänta sig i drama-väg. I stället möts jag av någonting som är en detaljerad skildring av en plats och en tid som delvis känns främmande för mig. I viss mån är boken ett referensverk och tidsdokument över sådant som riskerar att falla i glömska om det inte nedtecknas och därmed har den fyllt ett viktigt syfte - dramat som jag väntade mig kommer, men senare.

  Flickan i berättels... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner