Vårdnaden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2021-04-16
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 131 x 18 mm
Vikt
321 g
SAB
Hc
ISBN
9789189308749
Vårdnaden (häftad)

Vårdnaden

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-04-16
214

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vårdnaden Kan levereras innan julafton
Platsen är Mörbylånga, flickan som bor där älskar sin pappa över allt annat. Men med åberopande av barnets bästa tas pappan och det goda livet ifrån henne i samband med föräldrarnas skilsmässa.
Vårdnaden är en berättelse om en pappa som rustar dottern för livet, samt en skildring av det nära samtalet i en relation fylld av humor, förlåtelse och kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vårdnaden
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vårdnaden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett välskriven och rörande familjedrama
  KaF, 6 november 2023

  Jag har just läst Vårdnaden av Irene Kolare. En hjärteslitande skildring av hur en familjeidyll krossas av en uppslitande skilsmässa. Det är också en stark berättelse om ett nära förhållande mellan far och dotter. Författaren lyckas i barnets berättarperspektiv också låta läsaren betrakta hur omgivning och samhälle hanterar kampen mellan föräldrarna och barnens utsatthet. Skickligt och pricksäkert lotsar författaren läsaren mellan familjens innersta kärna och samhällsstrukturer.

  Äve... Läs hela recensionen

 2. Självbiografi, vårdnadstvist
  ninasboktips, 31 januari 2023

  En uppväxt. Ett Öland. En dotter vars pappa var hela hennes värld. Det börjar så bra med en skön känsla inombords, både vad det gäller Irenes uppväxt, men även den varma sköna känslan av nostalgi för egen del. Sen övergår historien i en stor ledsamhet, föräldrarna separerar och barnen, framför allt Irene kommer i kläm. Det beslutas över barnens huvud, och för vems bästa grundar sig besluten på?

  Irene hamnar på barnpsyk när hennes vilja inte blir lyssnad på, frustrationen och ledsamhe... Läs hela recensionen

 3. Angelägen bok om ett bortglömt ämne
  Fredrik Svensson, 24 augusti 2022

  Vårdnaden är en tät berättelse om ett angeläget ämne som utspelar sig i en närliggande men ändå svunnen tid. Mörbylånga på Öland utgör berättelsens geografiska centrum och författaren ger en målande bild av hur det var att leva i en småstad under 1960-talet. Mot denna akvarell av ett i många stycken idylliskt småstadsliv står en vårdnadstvist som avslöjar sprickorna i folkhemmet. Det är en vacker berättelse om kärleken mellan en flicka och hennes pappa som bara växer trots ett påtvingat avstå... Läs hela recensionen

 4. Ömsint om kärleken mellan far och dotter
  Linnea af Kleen, 2 mars 2022

  Vårdnaden är en ömsint berättelse om en dotters kärleken till sin pappa. Men också en pappas oändliga kärlek till ett barn och Kolare lyckas med att berätta den utan att det blir sentimentalt eller smetigt.
  Kolare målar upp en barndom fylld av familjens egenheter med en pappa som utför stort som smått noggrant och efter eget huvud. Detaljrikedomen är otrolig, många gånger under läsningen slås jag av hur mitt i prick scener och skeenden beskrivs och jag njuter av det långsamma tempot och d... Läs hela recensionen

 5. Välskriven, berörande och alltjämt relevant
  David Danielsson, 29 november 2021

  Jag hade målat upp bilden av att kastas direkt in i en berättelse om en vårdnadstvist med allt vad man kan förvänta sig i drama-väg. I stället möts jag av någonting som är en detaljerad skildring av en plats och en tid som delvis känns främmande för mig. I viss mån är boken ett referensverk och tidsdokument över sådant som riskerar att falla i glömska om det inte nedtecknas och därmed har den fyllt ett viktigt syfte - dramat som jag väntade mig kommer, men senare.

  Flickan i berättels... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner