Gränsöverskridande identiteter i globaliseringens tid
Fler böcker inom
Språk
Svenska
Serie
Södertörn Academic Studies (del 31)
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2006-01-01
Förlag
Södertörn university press
Dimensioner
165 x 242 x 15 mm
Vikt
480 g
ISBN
9789189315662
Gränsöverskridande identiteter i globaliseringens tid

Gränsöverskridande identiteter i globaliseringens tid

(1 röst)
Svenska, 2006-01-01
219
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gränsöverskridande identiteter i globaliseringens tid Kan levereras innan julafton
Den här antologin belyser i en rad exempel hur globaliseringen påverkar människors identitet. Tvärtemot vad som ofta antas slätar inte globaliseringen ut skillnaderna mellan kulturer. Istället uppkommer nya kulturer i mötet mellan den globala kulturindustrin och lokala kulturyttringar. Detta påverkar i sin tur människors identitet, som i allt större utsträckning blir gränsöverskridande. Det kan gälla barn, som överskrider vuxengränsen med hjälp av Internet. Det kan röra sig om gränsöverskridande nationer, som kurder och assyrier/syrianer, och det kan handla om ungdomar som ingår i mångkulturella och ständigt växlande sammanhang i städer som Stockholm eller Barcelona. Slutligen kan det röra sig om sociala och politiska rörelser och nätverk, till exempel indiska och pakistanska intellektuella, västerländska sökare i Asien och tibetanska fredsaktivister.

I den här boken lyfter vi fram identitet som en positiv kraft, även om vi inte förnekar att det finns gott om destruktiva exempel på framhävandet av gruppidentiteter. Därmed handlar boken mer om möjligheter än om problem.

De flesta men inte alla kapitel rör identitetsskapandet hos den yngre generationen och vad som händer på ett symboliskt och kulturellt plan i ljuset av nya kommunikationsformer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gränsöverskridande identiteter i globaliseringens tid
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner