Symboliska platser i kunskapssamhället : Internet, högre lärosäten och den gynnande geografin (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Södertörn Academic Studies (del 35)
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2008-08-01
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
241 x 165 x 8 mm
Vikt
240 g
SAB
Bv
ISBN
9789189315839

Symboliska platser i kunskapssamhället : Internet, högre lärosäten och den gynnande geografin

Häftad,  Svenska, 2008-08-01
155
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Universitet och högskolor ses som viktiga symboler, »motorer« och »kärnverksamheter« i dagens medialiserade kunskapssamhällen. Högre lärosäten beskrivs ofta, precis som medier, som länkar mellan det lokala, nationella och det internationella. Den här studien tar avstamp i tre lärosätens engelska webbplatser för att studera hur de profileras och länkas till andra sammanhang.

De tre lärosätena representerar platser inbegripna i dynamiska förändringsprocesser: Södertörns högskola utanför Stockholm, universitetet i Tammerfors i Finland och Tartu universitet i Estland. Vilka geografier öppnar sig utifrån lärosätenas webbplatser? Skapar den gynnade geografin specifika förståelser av de olika platserna? Kan framställningen av platserna kopplas till vissa rumsliga aktiviteter somderlättas genom kommunikationsteknologin Internet? Och vidare, kan detta i så fall kasta ljus över de traditionella mediernas betydelse som samhällsinstitution?

Patrik Åker är lektor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Institutionen för kultur och kommunikation på Södertörns högskola.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »