The Art of Leadership - Normen för framsynthet, effektivitet och tillit (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-12-17
Förlag
Ekerlids Förlag
ISBN
9789189323032
The Art of Leadership - Normen för framsynthet, effektivitet och tillit (e-bok)

The Art of Leadership - Normen för framsynthet, effektivitet och tillit (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-12-17
251
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Många företagsledningar arbetar med välbeprövade metoder för strategiutveckling, projektledning och optimering av de horisontella leveransprocesserna. Mätandet och optimeringen av effektiviteten i den vertikala ledarskapsprocessen är nästa naturliga steg. Upptäckterna och metoderna för att genomföra just detta är inte lika välkända. De beskrivs i bokens del 6.

Slutsatserna och rekommendationerna bygger på den analys av ledarskapets effektivitet som blivit möjlig tack vare dessa kvantitativa metoder. Mätresultat i 300 verksamheter har skapat en transparens som resulterat i värdefulla insikter som ligger till grund för boken.

Boken utgör också en gedigen exposé som ger en holistisk syn på vikten av ledarskap samt kunskap om de allra viktigaste processerna för att uppnå effektivt ledarskap av organisationer. Från byggandet av Cheopspyramidens för 4?600 år sedan, till Sun Tzus berömda skrifter från 500-talet före Kristus, via Romarriket till den industriella revolutionen med Smith, Taylor och Ford vidare fram till Lean SixSigma, ledande projektledningsmetoder, digitalisering och Agila metoder; samt mer samtida frontfigurers läror och illustrationer av ledarskap i helt olika situationer.

"?Detta är den mest insiktsfulla - och kanske ännu viktigare - den mest användbara ledarskapsbok som jag har läst. Jag skulle säkerligen ha haft en enorm nytta av den, om den varit tillgänglig när jag ledde Nokia."?

Olli-Pekka Kallasvuo

VD Nokia 2006-2010
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna