Maktspelet i Volvo : en skildring inifrån (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2021-04-15
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Dickson, Ninni (red.)
Dimensioner
218 x 140 x 18 mm
Vikt
373 g
SAB
Qz Volvo
ISBN
9789189323056
Maktspelet i Volvo : en skildring inifrån (kartonnage)

Maktspelet i Volvo : en skildring inifrån

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2021-04-15
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
PG Gyllenhammar utsågs till Sveriges mest beundrade man nio år i rad. Hans känsla för samhället, personalen på golvet och visioner var unik. Men PG ville inte ha någon med på triumfvagnen som påminde om att han var dödlig. Han tappade kontakten med marken och sitt företag. Han gav sig in i affärer som misslyckades och kostade anseende, ledningskapacitet och resurser, men värst var att PG:s intresse för Volvos bilar var lågt.

Medan Volvos produktutveckling stod och stampade körde den tyska bilindustrin om och skaffade ett försprång som var svårt att ta ikapp. Den misslyckade Renaultaffären kostade Volvo mycket och blev PG:s fall.

Volvos VD Leif Johansson försökte ta på sig PG:s kostym. Han ville göra ett fientligt övertagande av Scania, sålde personvagnsdelen till Ford och köpte Renault lastbilsverksamhet. Förmodligen skrattade Renault hela vägen till banken och Volvo tappade kontrollen över sitt varumärke.

Hur kunde det gå så? Det beror på övermod, underskattning, kortsiktighet samt lusten att delta i näringslivets monopolspel, anser bokens författare som innehaft ledande positioner i Volvo och arbetat 16 år i Regeringskansliet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Maktspelet i Volvo : en skildring inifrån
 2. +
 3. Vad tror direktörer på : 20 företagsledare om livsåskådning och religion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad tror direktörer på : 20 företagsledare om l... av Mats Hallvarsson (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Maktspelet i Volvo : en skildring inifrån. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra BOK !!!
  etb7800, 3 augusti 2021

  Skitbra med fakta ur tusan det går till i toppen på Volvo som man aldrig får reda ! Gött med sanning !!!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hans Nyman

 • I ondskans spår

  Hans Nyman

  Detta är berättelsen om en tysk officer som kommer till Sverige våren 1943 och söker asyl. Han berättar att han medför planer på hur Tyskland ska anfalla Sverige. Denna information är han villig att dela med sig av om han får hjälp att komma till ...

 • Maktspelet i Volvo

  Hans Nyman

  PG Gyllenhammar utsågs till Sveriges mest beundrade man nio år i rad. Hans känsla för samhället, personalen på golvet och visioner var unik. Men PG ville inte ha någon med på triumfvagnen som påminde om att han var dödlig. Han tappade kontakten me...