Feedbackrevolutionen : neuroledarskap i praktiken (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2022-02-02
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Broberg, Eva (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 19 mm
Vikt
408 g
SAB
Qbab,Dokaa,Vef
ISBN
9789189323421

Feedbackrevolutionen : neuroledarskap i praktiken

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-02-02
306
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken är skriven för dig som vill förstå varför feedback kan vara svårt, varför vi ofta undviker att ge varandra feedback eller kan reagera negativt på feedback vi får. Men boken är framför allt skriven för dig som vill lära dig lite om din hjärna, om hur den fungerar och hur du kan arbeta mer hjärnsmart för att skapa så bra möten och samtal med andra som möjligt. Boken baseras på forskning inom social, kognitiv neurovetenskap och psykologi, men innehåller även en liten dos österländsk visdom. Del I av boken handlar om historien bakom feedback. Den tar dig på en exposé genom tiderna, för att beskriva vad syftet med feedback egentligen är och hur konceptet smugit sig in i verktygslådan på våra arbetsplatser. Du får också ta del av den senaste forskningen kring hjärnan och vad som händer i hjärnan när vi påverkar och påverkas av varandra i det sociala samspelet.

I del II av boken presenteras samtalsmodellen Meningsfulla samtal, ett alternativ till feedback. Här beskrivs ett antal förmågor som behövs för att bygga trygga relationer med andra, och skapa samtal som känns meningsfulla och givande. Du får lära dig hur du, med hjälp av kunskap om hjärnan, kan hantera och reglera känslor; tankar och beteenden i mötet med andra. Hur du omvärderar en svår eller obehaglig situation för att kunna se på den med ett mer positivt förhållningssätt.

Efter att ha deltagit på ett seminarium om Feedbackrevolutionen har jag reflekterat mycket kring det jag tidigare lärt mig. Nu har jag tänkt om. Om feedback är menat att vara en nyckel till lärande vill jag säkerställa att den jag pratar med är mottaglig, att samtalet sker i dialogform och att det baseras på egenreflektion. Då kommer det ge mer effekt och bli mindre känsligt för alla parter.

Anna Nyström, Learning Expert, Volvo Group University

I Feedbackrevolutionen vägleds vi till en metod som författaren kallar meningsfulla samtal. Sammanfattningsvis har Feedbackrevolutionen en bra balans mellan lättillgänglighet, lärande och aha-upplevelser och har något att säga den som vill förbättra sin kommunikation och sin prestation.

Helhetsbetyg: 4 (av 5)

Lena Löfgren Bjerner i Bibliotekstjänst tidning BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Feedbackrevolutionen : neuroledarskap i praktiken
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Feedbackrevolutionen : neuroledarskap i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Imponerande arbete.
    Carl-Erik Håkanson, 6 januari 2024

    En välkommen bok. Ett seriöst arbete. Ett nytänkande som är väl underbyggt. Användbara kunskaper och råd finns för chefer och personalfolk. Rekommenderas

Visa alla 1 recensioner