Tillbakablickar : en ekonomiprofessors erinringar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2022-02-23
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
216 x 143 x 36 mm
Vikt
792 g
SAB
Lz Engwall, Lars
ISBN
9789189323438
Tillbakablickar : en ekonomiprofessors erinringar (inbunden)

Tillbakablickar : en ekonomiprofessors erinringar

Inbunden, Svenska, 2022-02-23
229
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Lars Engwall har varit professor i företagsekonomi vid Uppsala universitet sedan 1981 och har under ett drygt halvt sekel verkat inom den akademiska världen. I denna bok visar han hur förutsättningarna för forskning och undervisning har förändrats sedan han i början av 1960-talet började studera samhällsvetenskap vid Stockholms universitet. Då var antalet studenter få och studievalet fritt. Genom den expansion som följde fick de som fortsatte sina akademiska studier stora möjligheter både inom och utom universiteten. Boken ger en inblick i en professors mångfacetterade verksamhet. Det har varit fråga om att rekrytera och handleda doktorander, att initiera nya forskningsprogram nationellt och internationellt samt att som ledamot ingå i universitetsorgan, forskningsfinansiering och akademier. Därmed kan han i boken skildra möten med många intressanta personligheter.

Av boken framgår också att egen forskning utgör ett viktigt inslag i en professors arbete. För Lars Engwalls del har det varit fråga om att synliggöra förutsättningarna och problem i dagstidningar, banker och universitet. Vidare har han tillsammans med andra studerat hur akademiska institutioner, konsulter och media har spridit företagsekonomiska idéer samt hur moderna organisationer styrs genom ett samspel mellan reglerare, marknadsaktörer och granskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillbakablickar : en ekonomiprofessors erinringar
  2. +
  3. Det första vittnet : Mannen som flydde från Auschwitz

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det första vittnet : Mannen som flydde från Aus... av Jonathan Freedland (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Engwall