Sagan om Svitjod (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (188.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svitjod (del 1)
Inläsare
John Pekkari
Utgivningsdatum
2021-06-04
Förlag
Bookea
ISBN
9789189349766

Sagan om Svitjod Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-06-04

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Huset brinner och beväpnade män väntar utanför. 16-åriga Eirik vaknar av röken och lyckas fly till granngården med ljudet av sin mors sista skrik i öronen. Men inte heller granngården är säker. Endast hans trolovade Ylva har överlevt angreppet.

Paret tvingas lämna sina hem på Öland och måste nu lista ut hur de ska överleva på flykt. De beger sig söderut, mot Rom, mitt under det omvälvande "guldets tid". Det är en lång väg med många motgångar och möten. De börjar ifrågasätta vem de kan lita på och om de någonsin kommer att få hämnas på de som brände ner deras hem.

Sagan om Svitjod är en historisk spänningsroman med högt tempo och autentiska historiska teman. En äventyrssaga som utspelar sig under den dramatiska folkvandringstiden under det romerska rikets fall. Det är en berättelse om hämnd, överlevnad och vänskap, samtidigt som betydelsefulla maktspel sker mellan rikena och kungatronen är högt eftertraktad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av U M Norberg

  • Ragnarök

    U M Norberg

    Svearnas kung Eadgils kämpar för att få kontroll över sitt folk. Hans syster Steinunn som är en framstående völva får föraningar om att solen ska slockna, att gudarna ska ta sin hand från människans boning och att pesten ska sprida sig över världe...