Tre systrar (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2021-11-02
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
Three sisters
Dimensioner
218 x 142 x 32 mm
Vikt
606 g
SAB
Hce
ISBN
9789189357327
Tre systrar (inbunden)

Tre systrar

(9 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-11-02
69 204
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett löfte om att hålla ihop
En intensiv vilja att överleva

Från den internationellt bästsäljande författaren Heather Morris kommer den enastående avslutningen på Tatueraren i Auschwitz-trilogin.

Som barn ger Cibi, Magda och Livia ett löfte till sin far - att de ska hålla ihop oavsett vad som händer i livet. Flera år senare skickas 15-åriga Livia till Auschwitz och 19-åriga Cibi följer med henne, fast besluten att hålla sitt löfte och skydda sin syster, eller dö med henne. I deras hemstad i Slovakien håller sig 17-åriga Magda gömd från nazisterna men det tar inte lång tid förrän även hon tillfångatas och skickas till Auschwitz.

Återförenade i förintelselägret avger systrarna ett nytt löfte: att de ska klara sig levande genom det här. Deras kamp för överlevnad tar dem från Auschwitz fasor till en dödsmarsch genom det krigshärjade Europa, och så småningom hem till det nu kommuniststyrda Slovakien. Fast beslutna att börja om på nytt tar sig Cibi, Magda och Livia mot ett nytt mål: judarnas nya hemland Israel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Tre systrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig och välskiven bok
  Marias bokhylla, 14 augusti 2022

  Cibi, Magda och Livia avger som barn ett löfte till sin far. De ska alltid hålla ihop och ta hand om varandra. Men så växer de upp och plötsligt börjar världen att förändras runt omkring dem. Hotet om kriget och straffarbete i Tyskland härjar och vänner blir till fiender. Magda läggs in på sjukhus för att hon ska undslippa att skickas till straffarbetet. Man tror att Livia är för ung för att tas ifrån familjen och Cibi är inte hemma. Men de har fel. Livia beordras inställa sig för att åka til... Läs hela recensionen

 2. Fängslande och välskriven!
  Boktanten, 10 mars 2022

  Jag är stum, vet inte vad jag ska säga. "Tre systrar" golvade mig känslomässigt. Jag har varit förtvivlad, frustrerad, arg och ledsen. Men jag har även varit glad, fnissig och hoppfull. Och jag har gråtit, både av glädje och av sorg.

  Detta är Heather Morris tredje bok om människor som varit i Auschwitz-Birkenau. Och liksom de två tidigare böckerna bygger den på verkliga upplevelser och fakta, i de fall de gått att få fram. Jag har läst alla tre på rad och måste säg att Morris verklig... Läs hela recensionen

 3. stark berättelse som stannar kvar
  @bettan_bokprataren (Örebro), 30 januari 2022

  Det här är en bok som ger mig olust, den får det att krypa i skinnet på mig. Kanske vetskapen om att den är baserad på en sann berättelse gör mig extra känslig.
  Boken är otrolig välskriven och författaren har fångat karaktärer och miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är med i berättelsen. Allt från hur lukterna beskriv till miljöerna i lägren etsar sig fast i mig.
  De tre systrarna kämpar för sin överlevnad och de måste uppvisa massor med mod men de måste även besegra ... Läs hela recensionen

 4. Gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 20 januari 2022

  Som barn ger Cibi, Magda och Livia ett löfte till sin far - att de ska hålla ihop oavsett vad som händer. 1942 skickas två av systrarna till Auschwitz efter en tid kommer även den tredje systern till Auschwitz. När de nu återförenats i lägret avger de ett nytt löfte - de ska överleva detta tillsammans.

  Denna bok är baserad på en sann berättelse. Boken är otrolig välskriven med miljöbeskrivningar som gör att att jag som läsare kan se bilder, känna känslor och förnimma dofter som jag ... Läs hela recensionen

 5. Gripande, välskriven och oerhört läsvärd

  Vilken gripande resa Tre systrar berättar. Jag blev berörd på djupet av bokens karaktärer och handling, och jag hade svårt att släppa den de första dagarna efter jag läste ut den. Det är en bok om överlevnad, mod, kärlek, hat och tre systrars hemska kamp för deras liv.

  Trots bokens 400 sidor är den snabbläst och omöjligt att lägga ifrån sig. Cibi, Magda och Livia är gestaltade på ett fint sätt och jag kunde se deras kamp och styrka framför mig. Under hela berättelsens gång blev jag ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Heather Morris