Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Mari Höglund
Originaltitel
The Twins of Auschwitz
Dimensioner
218 x 143 x 18 mm
Vikt
405 g
SAB
Koafh-a.54
ISBN
9789189357426
Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete (inbunden)

Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete

Inbunden Svenska, 2021-09-01
179
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sommaren 1944 anlände Eva Mozes Kor och hennes familj till Auschwitz. Inom trettio minuter blev de separerade. Hennes föräldrar och två äldre systrar togs till gaskamrarna, medan Eva och hennes tvillingsyster Miriam blev omhändertagna av mannen som kom att kallas Dödsängeln: doktor Josef Mengele. De var tio år gamla.

Tvillingar som hölls fångna i Auschwitz tilläts behålla sina egna kläder och sitt hår, men blev också utsatta för Mengeles sadistiska medicinska experiment. De tvingades dagligen att kämpa för sin överlevnad och många dog till följd av experimenten, eller av sjukdom och svält i koncentrationslägret.

I Tvillingarna i Auschwitz berättas med känsla och återhållsamhet om ett barns uthållighet och överlevnad i mötet med sann ondska. I epilogen skildras också Evas fantastiska återhämtning och enastående beslut att offentligt förlåta nazisterna. Eva hängav sitt liv åt att vittna om förintelsen, ge hopp till människor som har fått lida och arbeta för förlåtelse, fred och att eliminera hat och fördomar i världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete
  2. +
  3. Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska ... av Christoph Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna