Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (134.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lilly Biggestans
Utgivningsdatum
2021-09-20
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Mari Höglund
ISBN
9789189357440

Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete Ljudbok

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-09-20

Styckköp

129
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sommaren 1944 anlände Eva Mozes Kor och hennes familj till Auschwitz. Inom trettio minuter blev de separerade. Hennes föräldrar och två äldre systrar togs till gaskamrarna, medan Eva och hennes tvillingsyster Miriam blev omhändertagna av mannen som kom att kallas Dödsängeln: doktor Josef Mengele. De var tio år gamla.

Tvillingar som hölls fångna i Auschwitz tilläts behålla sina egna kläder och sitt hår, men blev också utsatta för Mengeles sadistiska medicinska experiment. De tvingades dagligen att kämpa för sin överlevnad och många dog till följd av experimenten, eller av sjukdom och svält i koncentrationslägret.

I Tvillingarna i Auschwitz berättas med känsla och återhållsamhet om ett barns uthållighet och överlevnad i mötet med sann ondska. I epilogen skildras också Evas fantastiska återhämtning och enastående beslut att offentligt förlåta nazisterna. Eva hängav sitt liv åt att vittna om förintelsen, ge hopp till människor som har fått lida och arbeta för förlåtelse, fred och att eliminera hat och fördomar i världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant, men saknar djup.
    Fredrik, 12 oktober 2023

    Som alltid rörande berättelser när det kommer till förintelsen. Men detta var knappast den bästa och dessutom relativt tunn. Men klart intressant!

  2. Enastående
    -, 23 februari 2022

    Ofattbart hemsk berättelse om något som aldrig får hända igen. Men samtidigt fylld med så mycket hopp och styrka. Tänk vad förlåtelse kan göra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna