En våldsam natur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2021-09-28
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Hanna Axén
Originaltitel
Every Last Fear
Dimensioner
217 x 145 x 37 mm
Vikt
608 g
SAB
Hce
ISBN
9789189357518
En våldsam natur (inbunden)

En våldsam natur

(10 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-09-28
89 181 Du sparar 92 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
***** "Högspänning ..." - New York Times *****

***** "... kalla kårar från första raden till sista sidan." - Newsweek *****

"De hittade kropparna på en tisdag. Två dagar efter det att familjen missat flyget hem. Sex dagar efter det att alla sms och inlägg på sociala medier tystnat."

Efter en hård festkväll möts Matt Pine av FBI när han kommer till sitt studentrum på universitet. De levererar förödande nyheter: Matts mamma, pappa och två yngre syskon har hittats döda i huset de hyrt under sin semester i Mexiko.

Det är inte första gången familjen Pine drabbas av en våldsam tragedi. Matt kämpar redan med spöken ur sitt förflutna. För sju år sedan dömdes hans bror till livstids fängelse för att ha mördat sin flickvän och för några år sedan släpptes en Netflix-dokumentär om broderns fall. Dokumentären - som propagerade för broderns oskuld - blev en megasuccé och slungade hela familjen Pine in i offentlighetens ljus. Men Matt själv har aldrig trott att brodern är oskyldig. Nu tvingas Matt träffa sin bror för första gången på sju år och sen måste han till Mexiko. Allt mer pekar mot att familjens död inte var en olycka och Matt måste ta reda på sanningen om sin familjs sista dagar.

"En spänningsroman som sticker ut och knyts ihop med kirurgisk precision." - Karin Slaughter

"Explosiv! En kniven mot strupen-thriller ..." - Lisa Gardner

Alex Finlay är en pseudonym. Författarens verkliga namn är Anthony Franze. Han är till yrket advokat och arbetar i Washington D.C. Han är specialiserad på mål som överklagas och avgörs i Högsta domstolen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En våldsam natur
 2. +
 3. Dödsspelet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödsspelet av Samuel Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av En våldsam natur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En intensiv, nervkittlande och detaljrik thriller

  Wow! En våldsam natur är en intensiv, nervkittlande och detaljrik thriller där läsaren genom spännande kapitel och intressanta karaktärer går igenom en upp -och nergång av känslor. Vi får följa Matt och Sarah och deras laddade resa mot sanningen om Matts familjs död, och genom hela resans gång satt jag försjunken i bokens oerhört genomtänkta och pulshöjande handling.

  Karaktärerna i boken är alla unika och trovärdiga, men jag fastnade lite extra för Maggie och hennes modiga, häftiga o... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 1 november 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - En spännande amerikansk thriller av en, för mig, ny författare. Välskriven och lättläst. Och, i alla fall för mig, oförutsägbar. Kan rekommenderas.

 3. Alla kan manipuleras och medias makt är stor!
  Saara , 28 september 2021

  Direkt kommer man in i ett till synes tragiskt dödsfall av en familj, 2 vuxna och 2 barn i Mexico på semester.
  Familjens äldsta son är åtalad och dömd för mord för 7 år sen och den andra sonen i familjen, som på grund av studier inte kunde följa med på semestern och därför överlever, börjar förstå att något inte står helt rätt till. Tillsammans med en FBI-agent börjar han undersöka fallet.
  För att komplicera fallet ytterligare så har man nyligen visat en dokumentär i 10 delar av br... Läs hela recensionen

 4. En helt overklig historia
  Janne, 27 september 2021

  Huvudpersonerna är universitetsstuderande Matt Pine och FBI agenter Keller. Romanen börjar med upptäckten av mordet på Matts familj (mamma, pappa och två yngre syskon) i Mexiko. Handlingen utspelar sig kring brodern Dannys påstådda mord av flickvännen Charlotte. Matts syster Maggie och pappa Evan är övertygade om Dannys oskuld och när de får ett meddelande att Charlotte lever och vistas i Mexiko bestämmer de sig för att resa dit. Språket alt översättningen känns krystad och väldigt amerikanis... Läs hela recensionen

 5. En riktigt bladvändare med hög tempo!! Läs!!
  Brijdeep Kaur, 26 september 2021

  Åh vilken spänningsfylld och nervkittlande thriller!! Boken börjar med att 20- åring Matt Pine möts av förödande nyheter- att hela hans familj hittades död på semester pga gasläcka. Men någonting tyder på ett brott. Går det att bevisa brottet utan bevis? Finns några vittnen eller konkreta bevis eller allt är kanske undanröjt?

  Jag blev fast redan från början och ville bara veta hur det gick. Läsaren får följa historien ur många olika perspektiv- detektiv Keller samt hela familjen Pin... Läs hela recensionen

 6. Spänning på hög nivå
  @tant_edna, 25 september 2021

  En riktigt bra thriller som är svår att lägga ifrån sig. Redan från första sidan håller berättelsen läsaren fast och på ett otroligt skickligt sätt växlas berättandet mellan de olika karaktärerna och för varje kapitel kommer läsaren ett steg närmare lösningen.
  Det enda som gör att den får 4 istället för 5 stjärnor är att det ibland går lite väl fort fram, jag hade önskat att man kanske byggt på vissa kapitel lite mer för att få till det där sista lilla extra, det där speciellt djupet som... Läs hela recensionen

 7. Spänning på hög nivå som accelererar!
  Carolina.svensson.1973, 22 september 2021

  Fenomenalt spännande thriller! En av de bästa thrillers/deckare som jag har läst! Tack Alex Finlay för spänning på hög nivå genom hela boken, det går inte att sluta läsa, med andra ord; man måste komma till slutet av boken så man får svar på alla mystiska händelser.
  Boken handlar om familjen Pine, bosatta i en småstad i Usa, Adair. Platsen där allt förändrades för familjen Pine..... En hemmafest spårar ur och det leder till att en ung kvinna blir mördad.
  Kvinnan visar sig vara Dann... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Alex Finlay